Počítačový program či hadr a kbelík? Dobrovolník se nezalekne ničeho

Dobrovolnictví musí člověka opravdu bavit, proto aby si dokázal užívat dobrý pocit, který představuje jedinou odměnu za jeho práci.

Doufáme, že takový dobrý pocit si ze Života bez bariér odnesli Jiří Trnka z ČSOB a František Válek z České spořitelny, kteří nám koncem září přišli pomoci v rámci dne pro dobrou věc, který pomáhá zprostředkovat portál ZAPOJIM SE

František se celý den věnoval naší kolegyni Marušce Vokurkové, kterou učil zacházet s programem CorelDRAW tak, aby si mohla sama vytvořit či upravit letáky a další informační materiály, které potřebuje pro propagaci naší půjčovny kompenzačních pomůcek, jejíž chod má na starosti. 

Jiří pomáhal celé dopoledne v naší chráněné dílně a odpoledne se pustil do údržby kompenzačních pomůcek, které nabízíme k výpůjčce a je tedy potřeba je pravidelně čistit, a ne všichni klienti mají kvůli náročné péči o své blízké na údržbu pomůcek před jejich vrácením čas a energii.

Manuální práce i znalosti jsou věci, za které musí naše sdružení platit tak, jako všichni ostatní zákazníci. Takže moc děkujeme oběma pánům, že se rozhodli nám je poskytnout zdarma.

PS. A to jsme ještě netušili, jaký je pan Jiří Trnka kutil, takže pokud se k nám někdy v budoucnu vrátí, což doufáme, určitě jeho dovednosti využijeme ještě o něco lépe. Protože i my se stále učíme schopnosti a znalosti jednotlivých dobrovolníkům správně využívat.


Nechte se i vy inspirovat příběhy našich dobrovolníků a zapojte se, uvidíte, že dobrý pocit je k nezaplacení...