Exkurze klientů sociálních služeb na pobočce ČSOB Nová Paka

Dne 25. 4. 2013 se skupina klientů sociální rehabilitace a denního stacionáře zúčastnila exkurze na pobočce ČSOB Nová Paka. Vedoucí pobočky, p. Švandrlík, připravil pro klienty zajímavou prezentaci, která je seznámila jak s historickým vývojem jednotlivých druhů platidel, tak také se základními bankovní produkty.

Klienti získali například informace o pravidlech a podmínkách souvisejících se zřízením běžného účtu, získáním úvěru, založením účtu stavebního spoření či využíváním platební karty.

Exkurze v ČSOB představovala jednu z aktivit společného projektu sdružení a pobočky ČSOB Nová Paka, který byl díky iniciativě p. Švandrlíka podpořen z dobrovolnického programu ČSOB a Era Pomáháme společně a jehož cílem je zvýšit finanční gramotnost osob se zdravotním postižením a seniorů a přispět tak ke zlepšení jejich finanční situace.

Předmětem sociálních služeb, sociální rehabilitace a denního stacionáře, jsou činnosti, k jejichž cílům patří mimo jiné zvyšovat samostatnost a soběstačnost osob se zdravotním postižením a seniorů. Sdružení proto organizuje pro klienty sociálních služeb různé vzdělávací aktivity, jako například zmíněné finanční vzdělávání, a podpora profesionálů při jejich realizaci je velmi vítána.