Hřbitovní kaple Panny Marie Bolestné, Nová Paka

  Hřbitovní kaple Panny Marie Bolestné
  ul. Svatojánská 


Objekt nepřístupný

 Vstup 

Hlavní přístup je bariérový. Dvouramenné schodiště vedoucí k hlavnímu vchodu lze obejít po chodníku (šířka 170 cm, 1x zúžení šířka 102 cm), který vede při pohledu na objekt po jeho pravé straně. Chodník je vydlážděn hladkými betonovými dlaždicemi, jeho povrch je mírně nerovný s příčným sklonem max. 2%, při vyústění do ulice se mírně svažuje (sklon max. 7%). Přímo před hlavním vchodem se pak nachází další schodiště, které již obejít nelze, má 5 schodů (šířka 185,8 cm, hloubka 30 cm, výška Ø16 cm) a vede na venkovní betonovou podestu (šířka 185,8 cm, hloubka 120 cm), která se nachází před hlavním vstupem. Po obou stranách schodiště vede zábradlí (výška 50 cm, resp. 90 cm) s jednou vodící tyčí ve výšce 50 cm. Vstupní dveře jsou dvoukřídlé (šířka obou křídel 65 cm) s prahem (výška 3 cm) a otevírají se mechanicky směrem ven. Při konání smutečního obřadu jsou vždy otevřena obě křídla. Vstupní dveře vedou do zádveří (šířka 214 cm, hloubka 602 cm), na jehož konci je 1 schod (výška 15 cm) a dvoukřídlé dveře (šířka obou křídel 107 cm) vedoucí do prostoru lodě. Dveře se otevírají mechanicky směrem do zádveří a při obřadu jsou vždy otevřena obě křídla.

Vedlejší vstup se nachází zezadu objektu. Vede přes tři schody (šířka 215 cm, 157 cm, 119 cm, hloubka 24 cm, 38 cm, 32 cm, výška 14 cm, 15 cm, 13,7 cm), dřevěnými dveřmi (šířka obou křídel 60 cm), které se otevírají mechanicky směrem dovnitř. Vstup vede do místnosti, která je využívána pro přípravu smutečních obřadů. Z hygienických a dalších důvodů lze vedlejší vstup použít pouze ve výjimečných případech.

Interiér

Manipulační prostor v zádveří i v prostoru lodě je dostatečný.

WC

WC není k dispozici.

Parkování

U objektu není vyhrazené parkovací stání. Parkovat lze v ulici za objektem, či v ulici vedoucí při pohledu na objekt po jeho pravé straně.  

Fotodokumentace ke stažení zde