Hry bez hranic 2014 - sport, zábava a radost

Třetí úterý v květnu se již po deváté sešlo více než 170 sportovců ve sportovní hale 1. ZŠ v Nové Pace, kde pro ně  Život bez bariér, o.s. přichystal akci s názvem HRY BEZ HRANIC. Klienti z celkem 14 organizací, které poskytují sociální a vzdělávací služby v Královéhradeckém a Libereckém kraji, strálili dopoledne plné pohybu, zábavy a zdravého soutěžení. 

Zdravotně postižení, děti a senioři zvládli celkem 24 disciplín, při nichž si mohli vyzkoušet své motorické schopnosti a dovednosti, ale také zapojit svoji fantazii při malování obrázků či skládání mandal. Zdravotní omezení nestálo zábavě v cestě a po zvládnutí všech disciplín, mezi kterými nechyběly: věšení ponožek, slalom na elektrické tříkolce, hmatovka, hod na cíl či boccia, byli všichni odměněni diplomem a drobnými cenami. Na akci přijali pozváni také polští partneři sdružení. 

Velice děkujeme Nadaci EURONISA a Nadaci Škola hrou, které akci finančně podpořili, a také dobrovolníkům z VI. třídy Gymnásia Nová Paka, za jejich pomoc a milou společnost. 

Rozsáhlou fotogalerii zachycující průběh letošního ročníku Her bez hranic naleznete zde.

Článek uveřejněný v Jičínském deníku si můžete přečíst zde.

Děkujeme všem zúčastněným za příjemně strávené dopoledne a těšíme se na viděnou na další akci. Podívejte se, co pro vás ještě tento rok připravujeme.