Jak proběhly Hry bez hranic v roce 2013

Třetí úterý v květnu se již po osmé sešlo téměř 200 sportovců ve sportovní hale 1. ZŠ v Nové Pace, aby strávili dopoledne plné pohybu, zábavy a zdravého soutěžení. Občanské sdružení Život bez bariér přichystalo pro soutěžící z celkem 16 organizací, které poskytují sociální a vzdělávací služby v Královéhradeckém a Libereckém kraji, další ročník sportovního klání Hry bez hranic.

Sportovního dopoledne se zúčastnili zdravotně postižení, děti a senioři a pozvání přijali také polští partneři sdružení v rámci mikroprojektu „Aktivně bez hranic“. Soutěžící si při zvládání celkem 21 disciplín mohli vyzkoušet nejenom své motorické schopnosti a dovednosti, ale jednotlivé úkoly jim umožnily také plně zapojit jejich fantazii, hravost a zvídavost. Nálada byla skvělá, neboť všichni účastníci, malý i velcí, se zdravotním omezením i bez, prokázali velký smysl pro humor a dobrou zábavu. Nejčastější reakcí jednotlivých soutěžících po skončení akce tak byla věta „Moc se mi u vás líbilo“. Za zvládnutí všech disciplín, mezi kterými nechyběly oblíbené: věšení ponožek, slalom na elektrické tříkolce, či hod na plechovky, byli soutěžící odměněni originální keramickou medailí s logem Her bez hranic, diplomem a spoustou krásných cen.

Rozsáhlou fotogalerii zachycující průběh letošního ročníku Her bez hranic naleznete zde.

Děkujeme všem zúčastněným za příjemně strávené dopoledne a těšíme se s nimi na viděnou na další akci. A pokud nevíte, jaká by to mohla být, podívejte se na informace o tom, co všechno pro Vás a Vaše klienty občanské sdružení v průběhu roku připravuje