Každoroční pobyt klientů denního stacionáře v Kořenově

Klienti denního stacionáře již několik let pravidelně zahajují "letní sezónu" výletů a sportování pobytem v Kořenově v Jizerských horách. Stejně tomu bylo i letos, kdy zde strávili 4 dny v předposledním červnovém týdnu.

Stejně jako má spousta lidí svá oblíbená místa, na která se při dovolené vracejí, mají takové útočiště i naši klienti za doprovodu pracovnic denního stacionáře.  Výpravě předchází pečlivá příprava, plánování itineráře výletů a dalších aktivit. Pobyt je koncipován jako sportovně-relaxační a obsah se přizpůsobuje fyzickým i mentálním schopnostem klientů.

První den po příjezdu a ubytování se klienti věnovali odpočinkovým aktivitám, hraní badmintonu a míčovým a společenským hrám a výrobě prázdninových batikovaných triček a večer se všichni sešli u opékání buřtů.

Druhý den byl ve znamení celodenního výletu do Janova nad Nisou. Cestou se klienti mohli rozhlédnout po krajině z rozhledny Královka a díky příznivému počasí bylo vidět až na Krkonoše i Ještěd. Po návratu z výletu už byl čas na společnou přípravu večeře, po které následoval odpočinek a hraní společenských her.

Více fotek najdete ve fotogalerii zde

Následující den se celá výprava vydala do Harrachova na bobovou dráhu a poté ještě na přehradu Souš.

Poslední den v Kořenově už byl věnován pouze hrám u chaty, úklidu chalupy a odpoledne už se odjíždělo zpátky do Nové Paky.

Pobyt v Kořenově jsme si všichni – klienti i doprovodný personál – pěkně užili i navzdory proměnlivému počasí a nočním bouřkám.

Děkujeme Libereckému kraji za finanční podporu, která nám umožnila strávit v Kořenově několik pěkných letních dní.