Klášter opět ožil benefičním festivalem

pojedenácté se první červnovou sobotu do areálu novopackého kláštera sjeli fanoušci rockové hudby, aby si užili benefiční festival KLÁŠTER ŽIJE, pořádaný Životem bez bariér.  Účelem benefice je získat finanční podporu na obnovy klášterního areálu a můžeme s radostí konstatovat, že se i letošní ročník vydařil. Počasí nám přálo a díky tomu a kvalitnímu programu se areál naplnil návštěvníky všech věkových kategorií od dětí po seniory. Kromě hlavního hudebního programu jsme připravili také doprovodný program, který zahrnoval tombolu, jízdu zručnosti na elektrických tříkolkách a další. Občerstvení zajistil Novopacký pivovar a Motožrádlo Studenec.

Celý festival zahájili bubenickým vystoupením klienti sociálních služeb ŽBB, které nacvičili v rámci lekcí muzikoterapie. Lekce vede pí Iva Nováková, která vede i mladé bubeníky z Domova dětí a mládeže Stonožka, jejichž vystoupení, doplněné žonglováním, následovalo. Po tomto úvodu již na pódium nastoupili muzikanti kapely Alchymie. Ve svém hodinovém setu zahráli nejoblíbenější skladby a publikum se začalo pomalu rozehřívat. V přestávce před dalším vystoupením představila ředitelka ŽBB činnost organizace a plánované akce, mj. rekonstrukci klášterní budovy areálu pro účely poskytování sociálních služeb a také připravovanou knihu o historii klášterního areálu. Pak už patřilo pódium všemi očekávané kapele Komunál, která zahrála v rámci svého turné 25 let s vámi! a která patří ke stálicím novopackého festivalu. Následovalo vystoupení kapely Traktor, za kterou přijeli fanoušci z různých koutů republiky. Na závěr festivalu zahrál jičínský Fénix. Celý festival profesionálně moderoval Jakub Vopršal.

Děkujeme všem návštěvníkům, kteří přijeli podpořit Život bez bariér a vytvořit skvělou atmosféru pro kapely. I když náš festival není nijak velký, náladou se přiblížil i větším komerčním akcím, pořádaným v okolí. 

Děkujeme rovněž sponzorům, bez jejichž podpory bychom festival nemohli uspořádat – Město Nová Paka, Nadace Umění pro zdraví, Pila Hartman, Pivovar Nová Paka, Adler Czech, Fontea, a.s., Rengl, s.r.o.  a řada dalších, kteří věnovali ceny do tomboly.

Štítky: