Kompenzační pomůcky si mohou Švýcaři vyzkoušet na rozsáhlé výstavě

Dříve, než si lidé ve Švýcarsku zakoupí či nechají od lékaře předepsat kompenzační pomůcku, mohou si ji vyzkoušet na rozsáhlé bezplatné výstavě kompenzačních pomůcek provozované neziskovou organizací SAHB (Schweizerische Arbeitsgemeinschaft Hilfsmittelberatung für Behinderte und Betagte).

Na výstavě Exma VISION o rozloze 1000 m2 si návštěvníci mohou bezplatně prohlédnout a vyzkoušet více než 600 pomůcek od všech významných výrobců, které jsou určeny ke kompenzaci zdravotních hendikepů - podpoře mobility a soběstačnosti. Zdarma dostanou návštěvníci také informace o technických parametrech výrobku, jeho instalaci a obsluze, různých variantách, možnostech získání pomůcky a další. 

Každý návštěvník výstavy odchází s dobrou představou toho, co se v oblasti kompenzačních pomůcek nabízí a které konkrétní pomůcky by vyhovovaly právě jemu.

Videa z výstavy kompenzačních pomůcek si můžete prohlédnout ZDE.

Rozsáhlou fotodokumentaci ZDE.

Celý článek o výstavě si můžete přečíst na portále VOZÍČKÁŘ - ZDE.

Projekt „Výměna zkušeností a dobré praxe v oblasti sociálních služeb podporujících život osob se zdravotním postižením a seniorů v jejich přirozeném prostředí“, je financován z Fondu Partnerství, programu Švýcarsko-české spolupráce.

Více o projektu a jeho výstupech se dozvíte na stránkách projektu: http://zbb.cz/svycarsko/