Městský hřbitov - ul. V Aleji, Nová Paka

 Městský hřbitov 
 ul. V Aleji

Nepřístupný objekt

 

Vstup a vnitřní prostor

Městský hřbitov se nachází podél ulic V Aleji a Svatojánské v těsné blízkosti Hřbitovní kaple Panny Marie Bolestné. Prostor hřbitova je lemován po celém obvodu hřbitovní zdí.                                                                                                                                                                                  

Hlavní vchod je z ulice V Aleji, je bariérový a vede k němu strmý nájezd (délka 500 cm) z dlažebních kostek nerovného povrchu se sklonem 26 %. Vchod je umožněn dvoukřídlými  kovovými  dveřmi (šířka 2x 160 cm) otevíranými mechanicky směrem dovnitř. Po pravé straně nájezdu je zabudováno ocelové zábradlí (výška 100 cm).  Za dveřmi je v délce 250 cm sklon terénu 12 %.

Hřbitov má dva vedlejší vchody. První vchod je bariérový a vedou k němu z obou stran nezpevněné komunikace nerovného povrchu se sklonem 16 %. Vchod je realizován přes +2 schody (šířka 264 cm; hloubka 30 cm, 15 cm; výška 4 cm, 5 cm) dvoukřídlými kovovými dveřmi (šířka 2x 130 cm) otevíranými dovnitř. Za dveřmi je v délce 300 cm sklon terénu 6%. Druhý vchod je bariérový a přichází se k němu z ulice J. Wolkera. Vede k němu nájezd (šířka 130 cm, délka  300 cm) z betonových dlaždic rovného povrchu se sklonem  25 %.  Nájezd začíná schodem +8 cm. Po obou stranách je ocelové zábradlí se dvěma vodícími tyčemi (výška 90 cm, 55 cm). Do prostoru hřbitova se vchází jednokřídlými kovovými dveřmi (šířka 90 cm) otevíranými směrem ven, před kterými je schod + 12 cm.

Vnitřní komunikace jsou nezpevněné ze sypaného jemného štěrku. Povrch je nerovný, podélný sklon vnitřních komunikací nepřesahuje 10 %.

Parkování

Parkování je možné v přilehlých ulicích. Parkovací místa pro držitele ZTP nejsou vyhrazena.