Podněty pro novou radnici ke zlepšení veřejného prostoru

Představujeme kandidátům do nového novopacké zastupitelstva desítky podnětů ke zlepšení veřejného prostoru v Nové Pace v podobě chybějících či příliš strmých nájezdů na chodníky. Místa, která jsme zdokumentovali v minulých týdnech, ztrpčují každodenní život nejenom vozíčkářům, ale také seniorům používajícím chodítko či berle a maminkám s kočárky a malými dětmi.

Sami provozovatelé či majitelé dotčených objektů, jejichž přístupnost je značně omezena, berou často iniciativu do svých rukou a nahrazují chybějící nájezdy svépomocí. Ačkoliv z betonu či asfaltu vylité nájezdy zasahují do vozovky a mohou překážet například zametacímu vozu či autopluhu, jsou berličkáři, vozíčkáři a další skupiny obyvatel rádi alespoň za tato provizorní řešení. 

50 000,-Kč určených v rozpočtu města na rok 2014 na Odstraňování bariér by na nápravu 4-5 níže zdokumentovaných míst jistě stačilo. Bohužel i po vznesení dotazu stále nevíme, kdo ze zastupitelů/členů jednotlivých výborů má čerpání této rozpočtové položky na starosti.

Další podněty a tipy na zpřístupňování prostředí pro osoby s pohybovým omezením naleznete v naší sekci věnované bezbariérovosti, zde.

 

 

 

Štítky: