"Naše" nabíječka elekt. invalidních vozíků do auta absolvovala úvodní bootcamp Laboratoře Nadace Vodafone

Absolvovali jsme úvodní bootcamp Laboratoře Nadace Vodafone pro 20 vybraných společensky prospěšných projektů, mezi něž se Život bez bariér nominoval s projektem nabíječky elektrických invalidních vozíků a tříkolek do auta, kterou jsme vyvinuli ve spolupráci s firmou EPRONA, a.s. a nyní bychom ji rádi nabídli konečným uživatelům. Budeme doufat, že náš nápad obstojí také před komisí složenou z profesionálů, jimž budeme projekt prezentovat 3. listopadu.

Děkujeme Nadaci Vodafone za možnost zúčastnit se úvodního školení, na kterém jsme měli možnost dozvědět více o metodě Lean Canvas, testování rizik a získali jsme také spoustu nových kontaktů a podnětů od realizátorů ostatních projektů. 

Historie našeho projektu nabíječky elektrických invalidních vozíků do auta je tato:

Při rozšíření pobytových a turistických aktivit pro naše klienty jsme zjistili, že se elektrické invalidní vozíky (EIV) přes den vybijí a je potřeba mít možnost dobýt je při přejezdech v autě mezi jednotlivými turistickými destinacemi. Hledali jsme proto na trhu nabíječku EIV do auta, ale žádný takový produkt na českém trhu nebyl a ani v současnosti není. Proto jsme se obrátili na české výrobce elektroniky a firma EPRONA, a.s. nám nabídla spolupráci. Během půl roku došlo na základě naší poptávky – technických parametrů, výkresů, skic atd. k vývoji a výrobě prototypu nabíječky, který jsme následně v roce 2014 začali testovat. Po ročním úspěšném testování předělala firma prototyp do finální verze pro sériovou výrobu a Život bez bariér nyní stojí před podepsáním výhradní distribuční smlouvy. V současné době se snažíme získat zpětnou vazbu od potenciálních uživatelů nabíječky a připravit kvalitní business plan prodeje.