NOVINKY V PŮJČOVNĚ KOMPENZAČNÍCH POMŮCEK

Naše půjčovna kompenzačních pomůcek, provozovaná už od r. 2004, získala další nové pomůcky, které najdete v naší nabídce. Díky finanční podpoře Nadace Charty 77 jsme mohli pořídit tyto pomůcky:

Samostatná hrazda k posteli, kterou využijí všichni, kteří při pobytu na lůžku potřebují podporu při polohování a zvedání. Hrazdu lze ale využít např. i při vstávání ze židle, křesla, lavičky apod. Hrazdu dodala firma Ortoservis, s.r.o.

Toaletní vozík pro pohodlné zajištění základních životních potřeb v domácí péči o seniory, tělesně postižené nebo osoby v rekonvalescenci. Vozík dodala firma Sivak medical technology, s.r.o.

Gelové baterie k elektrickým invalidním vozíkům od firmy Banner Batteries, s.r.o.

Další nadací, která nám pomohla při vybavování půjčovny je Nadace Olgy Havlové – Výbor dobré vůle, která nám poskytla dar ve výši 10 000Kč. Finance jsme použili k nákupu elektrické polohovací postele a antidekubitní matrace.

Děkujeme oběma nadacím, které nás dlouhodobě podporují, za poskytnuté finanční prostředky a věříme, že nové přírůstky budou všem klientům půjčovny kompenzačních pomůcek dlouho a dobře sloužit a pomáhat jim v domácí péči o své blízké.

Péči o seniory a zdravotně postižené v domácím prostředí poskytovaná rodinou a osobami blízkými je velice záslužná a zároveň náročná a i naše organizace se prostřednictvím půjčovny snaží usnadnit péči všem, kteří se domácí péči věnují. Více informací o půjčovně, ceník a seznam pomůcek najdete na: http://zbb.cz/kompenzacni-pomucky a veškeré informace Vám ráda předá pí Marie Vokurková, na telefonním čísle 720 994 024 nebo prostřednictvím e-mailu: marie.vokurkova@zbb.cz

 

Poradenství pro osoby, které pečují o své blízké v domácím prostředí

Život bez bariér poskytuje odborné poradenství nejenom pro osoby se zdravotním postižením a seniory, ale také pro ty, kteří o ně pečují – rodinné příslušníky a jiné blízké osoby. Služba je bezplatná a můžete se na nás obrátit telefonicky – 727 952 639 nebo e-mailem – sluzby@zbb.cz a domluvit si schůzku. Můžeme Vás také navštívit u Vás doma (vždy ve středu - 10:00 – 14:00 hod.) nebo nás nejdete v Centru bez bariér, Opolského 148 v Nové Pace (areál bývalého kláštera).

S čím Vám můžeme pomoci?

Kromě pomoci s výběrem vhodné kompenzační pomůcky nebo pomůcky pro domácí péči Vám poradíme s nároky na dávky státní sociální podpory a příspěvky související s invaliditou, pomůžeme s přípravou žádostí o tyto dávky a jednání s úřady, poradíme, jak bezbariérově upravit byt nebo dům a dáme Vám informace o dalších službách pro zdravotně postižené a seniory v okolí.

Pokud  si nevíte rady s domácí péčí, vyskytl se problém, s jehož řešením potřebujete pomoci nebo se chcete jen ujistit, že postupujete správně, obraťte se na nás a my Vám ochotně a profesionálně pomůžeme.