STAVBA POVOLENA – KLÁŠTER SE DOČKÁ REKONSTUKCE

Po deseti letech příprav se nám začíná plnit další sen. ŽBB uspěl se žádostmi o finanční podporu rekonstrukce části klášterní budovy a na začátku příštího roku se začne s opravami.

Do konce roku 2017 nás čekají neméně náročné administrativní úkony, spojené s přípravou stavby – úpravy rozpočtů, hledání partnerů pro kofinancování, výběrová řízení na stavební práce, atd.

Stavební práce by podle našich předpokladů měly trvat od jara 2018 do začátku r. 2019. Zároveň bude probíhat rekonstrukce a stavba dvou podzemních podlaží a jednoho nadzemního, kde vzniknou nové prostory pro denní stacionář, odborné sociální poradenství a komunitní centrum se sociální rehabilitací.

Uvědomujeme si, že stavba přinese dočasně různá omezení, zvýší se prašnost i hluk v souvislosti s pohybem stavebních strojů, nákladních aut, apod., a proto všechny zaměstnance, klienty i návštěvníky, stejně jako obyvatelé nejbližšího okolí kláštera, žádáme o shovívavost s tím, že budeme dbát na to, aby stavební práce co nejméně rušily okolí. Věříme, že nakonec i ti, kteří třeba služby Života bez bariér nepotřebují, ocení, že díky rekonstrukci dojde ke zvelebení města jako celku a klášterní areál se zase stane jeho chloubou.

Děkujeme Královéhradeckému kraji a Městu Nová Paka za velkou podporu a partnerství, bez nichž by nebylo možné projekty realizovat.

Na přiložených fotografiích můžete vidět současnou podobu našeho areálu a připravovanou revitalizaci. Zeleně a fialově vybarvené části budou do tří let opraveny a budou v nich pokračovat naše činnosti (sociální služby a nově komunitní centrum). Další žlutě vybarvená patra, označují části, které by měly být rekonstruovány v budoucnu.

PřílohaVelikost
PDF icon klaster1.pdf863.82 KB
Image icon 001_pohledklastert.jpg5.88 MB