Tip na výlet - Harrachov

18. – 19. 6. jsme strávili víkend v Harrachově, kam nás pozval spolek Zrnko naděje. Ubytování jsme měli zajištěné v hotelu Skicentrum, přímo pod skokanskými můstky. Vstup do hotelu jsme si bezbariérově upravili vlastními nájezdovými lyžinami, protože u vchodu byl schod.  V přízemí hotelu jsou k dispozici dvou a třílůžkové pokoje a sociální zázemí bylo sice bezbariérové, ale vyhovující pouze pro mechanické vozíky. Snídaně se podávaly v restauraci v prvním patře, která je ale pro lidi na vozíčku nedostupná. Ochotný personál pro nás snídani připravil v prostorách baru v přízemí.

V sobotu jsme se procházeli kolem řeky Mumlavy, kudy vede 7 km dlouhý okruh po asfaltové cestě, která má maximálně 7° převýšení. Cesta vede krásnou přírodou, viděli jsme i Mumlavské vodopády a mohli jsme si odpočinout u stánků s občerstvením.

V Harrachově jsme využili pohostinnosti restaurace STONE, která stojí přímo u skokanských můstků. Restaurace je zcela bezbariérová, s nádhernou prostornou terasou a občerstvení je servírováno formou bufetu. Sociální zázemí je také plně bezbariérové.

V neděli jsme navštívili soukromou sklárnu Novosad a syn, v níž jsme měli domluvenou exkurzi. Do vnitřních prostor byl bezbariérový přístup a my jsme mohli obdivovat práci sklářských mistrů.

Víkend byl velmi příjemný. Harrachov je sice pravé horské městečko, přesto je zde pohyb na vozíku možný. Výlet na toto úžasné místo můžeme doporučit.