Výlet na muzikál „Stvoření světa“

Dne 28. 3. 2018 jsme se společně s klienty Sociální rehabilitace a Denního stacionáře vydali na autorský muzikál Martiny Komárkové, Otakara Kováře a Jaroslavy Komárkové „Stvoření světa“, který se konal v městském divadle Jičín.

Ráno v půl deváté naše početná skupina vyrazila na novopacké autobusové nádraží, kde se k nám přidali ještě dva uživatelé Sociální rehabilitace. Cesta autobusem byla hezká a zde byl prostor pro společné povídání o zážitcích z cest některých z nás. V Jičíně jsme „přibrali“ ještě některé místní a mohli se tak plní očekávání vydat vstříc novému zážitku, který na sebe opravdu nedal dlouho čekat…

Usadili jsme se v již poměrně zaplněném sále divadla a zanedlouho začalo představení, které většině z nás doslova vyrazilo dech. Všichni s napětím a úžasem mohli sledovat děj, který byl od začátku do konce velmi poutavý, nápaditý a místy i natolik dojemný, že ukápla kdekomu i nějaká ta slzička. A tak jsme měli tu čest shlédnout naprosto profesionální představení, ve kterém excelovali žáci základní školy J. B. Foerstera Jičín a to nejen jako herci, ale i jako doprovodná kapela. Věta „Já bych šla klidně ještě jednou“ nebyla slyšet jen od našich uživatelů a pracovníků, ale i od některých lidí ze zaplněného sálu.

Po takovém zážitku se bylo třeba občerstvit v pizzerii na jičínské pěší zóně, abychom se následně odebrali na autobus, který nás odvezl zpět do Nové Paky. Někteří se s námi rozloučili již v Jičíně, či na novopackém autobusovém nádraží a zbytek se s námi dělil o zážitky ještě cestou do kopce k nám, do Života bez Barier…

Ještě je nutné dodat, že nám tato akce neposkytla pouze krásné zážitky. Součástí výletu byl samozřejmě i nácvik samostatnosti užívání dopravních prostředků a překonávání barier, se kterými jsme se občas museli poprat. Uživatelé našich sociálních služeb však byli velmi stateční a tím nám, doprovodným pracovníkům, velice ulehčovali tuto odpovědnou práci.

Děkujeme za krásný zážitek!