Zástupci Královéhradeckého kraje a města Nová Paka se sešli v Životě bez bariér

Dne 28. 8. 2014 se uskutečnilo výjezdní zasedání sociálního výboru při zastupitelstvu Královéhradeckého kraje v konferenčním sále Centra bez bariér v Nové Pace, kde provozuje svoji činnost občanské sdružení Život bez bariér

Kromě členů sociálního výboru přijali pozvání i Josef Dvořák, krajský radní pro investice, Jiří Vitvar, vedoucí odboru sociálních věcí Krajského úřadu Královéhradeckého kraje, Mgr. Ondřej Sykáček vedoucí majetkového oddělení Krajského úřadu Královéhradeckého kraje, Rudolf Cogan, starosta Města Nová Paka a další hosté.

Důvodem setkání bylo jednání o budoucí vizi revitalizace objektu bývalého paulánského kláštera, pozdější nemocnice, v Nové Pace, který je v majetku občanského sdružení Život bez bariér od roku 2006. Sdružení tento objekt zakoupilo na splátky včetně ostatních nemovitostí tvořící klášterní areál, a to v částce více než 8.mil Kč, s tím, že budou splátky postupně hrazeny. Vhledem k tomu, že investice do revitalizace celého areálu byly v období 2006-2014 více než 70.mil. Kč, žádá sdružení v současné době o posouzení možnosti zrušení této pohledávky.

Na základě vzájemné výměny informací, která byla spojena s prohlídkou areálu a prezentací činností sdružení, lze předpokládat, že navazující jednání povede k vyřešení této záležitosti a to i ve spolupráci s městem Nová Paka.

Zástupci sdružení si velice váží možnosti uvítat přítomné v zázemí, které sdružení již 10 let rozvíjí a provozuje za účelem poskytování sociálních služeb pro zdravotně postižené a seniory (denní stacionář, sociální rehabilitace a odborné sociální poradenství). Naše poděkování směřuje také ke klientům a pracovníkům sdružení, kteří pro všechny přítomné připravili drobné  občerstvení.