Zimní hry speciálních olympiád - Krkonoše 2014

Ve dnech 12. -17.1.2014 se členové sportovního oddílu Denního stacionáře Života bez bariér o.s. zúčastnili v doprovodu pracovnic přímé péče Zimních her speciálních olympiád. Závody se konaly v Horní Malé Úpě v Krkonoších, kde závodili sportovci jak v běžeckých, tak i sjezdařských disciplínách. 

I přes nedostatek sněhu, se kterým organizátoři bojovali po celou dobu konání her, se celá akce vydařila. Nikomu nevadilo, že hned druhý den konající se kvalifikace běžkařů musela na místo na lyžích proběhnout v botách a i následný závod museli účastníci odběhnout takzvaně po svých. Sjezdaři mohli využívat alespoň uměle vysněženou sjezdovku. Všichni závodníci ze sebe vydali maximum a nebylo pochyb o tom, že mezi účastníky her byli opravdu skvělí sportovci.

Uživatelé Denního stacionáře podali skvělý výkon a mohli se radovat ze získaných ocenění. Zlatou medaili ve sjezdovém lyžování vybojoval Vlasta Šír, další zlato domů přivezl Vojtěch Voňavka za běh. Stříbro a bronz pak získaly Kateřina Čapková a Iveta Dejlová, též za běžecké disciplíny. Pobyt na horách byl spojen nejenom se sportovními, ale také společenskými zážitky; diskotéky, turistika, leaserová střelnice atd, které si všichni sportovci užili plnou měrou.



Naše veliké poděkování patří Masarykově základní škole Stará Paka za zapůjčení lyžařského vybavení a Nadaci Charty 77 za finanční příspěvek. Bez jejich podpory by se uživatelé Denního stacionáře nemohli této krásné sportovní akce zúčastnit, což by byla vzhledem k jejich  sportovnímu nadšení a dosaženým výsledkům velká škoda.

Přečtěte si také o dalších zážitcích členů sportovního oddílu, které si odvezli z již proběhlých sportovních akcí, a také o výletech a exkurzích, které jsme zorganizovali pro uživatele sociálních služeb.