Zúčastnili jsme se konference v Praze na téma" Máme vybráno“

Zástupci naší organizace Život bez bariér, z.ú. přijali pozvání a zúčastnili se dne 31.5.2016 konference na téma „Máme vybráno“. Akce se konala v klášteře Dominikánů v Praze.

Během konference jsme se dozvěděli mnoho informací o financování kulturních památek z dotačních programů prostřednictvím EU fondů IROP.  Účastníkům byly detailně představeny podmínky dotací a nechyběly ani konkrétní příklady probíhajících revitalizací vybraných památek.

Prostředí, kde se konference konala, nás zaujalo, jelikož část kláštera je po celkové rekonstrukci. Konkrétně sál (refektář) má stejnou dispozici jako refektář kláštera v Nové Pace, takže jsme čerpali i nové podněty k námi připravované revitalizaci.

Přestože šlo o nově zrekonstruovaný objekt, setkali jsme se s bariérami při vstupu do objektu, při parkování a na WC. Na otázky ohledně bariér v objektu jsme byli ujištěni, že překážky jsou pouze dočasné a na bezbariérovosti objektu se stále pracuje. Lze tedy předpokládat, že se na příští návštěvě již nebudeme muset potýkat s žádnými bariérami.