DENNÍ STACIONÁŘ LADY CLUB A GENTLEMAN CLUB V ČERVNU

Jaro se mění v léto. Zatímco jarní měsíce se nám barvily do zelena, květen již nabíral růžových odstínů a červen plný ve vzduchu visícího příslibu léta se začíná halit do jemné červeně. Co nám tento měsíc přinese?

Dny se prodlužují, noci zkracují, člověk touží trávit maximum času venku a dosyta vychutnávat magické krásy přírody, která se v červnu nachází v plném rozpuku.

A tak i my jsme se 1.6. pustili do krás barev přírody a nakreslili si abstraktní obrázky. Další slunný den jsme si pohráli s kamínky, větývky suchých stromů, které jsme zakomponovali do nádherných obrázků. Každý uživatel ve tvaru a barvy kamínků, oblázků vidí něco jiného. Jiný den jsme si vytvořili obrázky z obtisklých listů. Každý den se zapojujeme do domácích činností, kde trénujeme úklid, mytí nádobí, obsluhujeme moderní domácí spotřebiče. Zalijeme květiny, zkontrolujeme akvária, nakrmíme rybičky.

Pracujeme na celoročním projektu „města“ – tento měsíc jsme si hledali na PC informace o městě Lomnice nad Popelkou. Vše zapisujeme do knihy, nalepíme obrázky a pustíme si dokumenty k danému tématu. Moc se vždy těšíme na muzikoterapie s paní Monikou a každý čtvrtek si užíváme posezení s muzikou, zazpíváme si, zatančíme. Vychutnáme si dobrou kávu a moučník. Rádi si potrénujeme paměť různými kvízy, zopakujeme si piktogramy, které nás doprovází v každodenním životě. Při procházkách pojmenováváme rostliny, stromy, světové strany. Stále se učíme, ale také rádi odpočíváme u pohádek či filmů.

Vše nejlepší jsme si nechali nakonec. Naplánovali jsme si pobyt v kempu Pecka. Je to menší kemp s koupalištěm v Podkrkonoší. Areál je vhodný nejenom pro nás, rodiny s dětmi, sportovce, ale i různá soustředění, ale o tom vám napíšeme v dalším článku.

Přejeme vám krásné léto.