SRPEN V LADY CLUBU A GENTLEMAN CLUBU DENNÍHO STACIONÁŘE

Slunce je pánem léta,
všechno zraje, krásou vzkvétá,
plné hvězd je nebe noční,
období to krásné roční.

Touto krásnou básničkou jsme začali měsíc srpen a všichni uživatelé se ji naučili nazpaměť. Všem velká poklona. Vyrobili jsme si dekorace z vlny a přírodních materiálů, které jsme si přinesli z procházky po lese. Každou středu se věnujeme pečení, kde si sami uživatelé najdou recept v kuchařce. Teď jsme si upekli koláč se švestkami, třenou  s ovocem, ořechovou bábovku, ale i cuketu na slano.

 Trénování paměti je naší každodenní činností. Napsali jsme si dopisy pro své kamarády a přátelé. Také jsme si vyrobili pohledy. Namalovali obrázky a napsali, které pošleme. Učíme se poznávat piktogramy, abychom se lépe orientovali při procházce městem, ale i klášterem, například kdyby nastal poplach. Umíme si naplánovat cestu vlakem na výlet, protože i ovládání dotykových tabulí je učíme za pomoci klíčových pracovníků, ale i jak si vyzvednout balík z boxu.

Poznávali jsme podle chuti potraviny, přičemž jsme měli zavázané oči, abychom neviděli, co ochutnáváme. Bylo to pro některé náročné. Druhý den jsme tedy vyzkoušeli čich a poznávali jsme koření. Též to nebylo jednoduché. Celý měsíc se věnujeme projektu města. Tento měsíc hledáme informace o městě Sobotka. Vyprávíme si, kdo osobně navštívil Český ráj – Sobotku.

Denně cvičíme, každý z uživatelů sám předcvičuje. Teď jsme si i vyrobili copánky ze zbytků látek na cvičení. Občas si zatancujeme, a to je ten den hned veselejší.

23. 8. na tento den jsme se všichni moc těšili. Sociální rehabilitace a Denní stacionář  pro všechny uživatele připravili desetiboj domácích prací. Ždímali jsme prachovky, věšeli prádlo, třídili odpadky, osmažili si smaženku a mnoho dalších prací. Všichni vše zvládli na jedničku. Odměnou byl balíček s překvapením a medaile.

Společně rádi chodíme  do cukrárny na nějaký výborný zákusek, kávu se šlehačkou, ale i zmrzlinou si v letních měsících vychutnáme.

Těšíme se na krásné babí léto plné barev a tvoření.

PřílohaVelikost
Image icon Fotokoláž740.53 KB