ZÁŘÍ NA DENNÍM STACIONÁŘI ODDĚLENÍ B LADY CLUB A GENTLEMAN CLUB

Záři začalo slavnostním otevřením Novopackého kláštera a ukázkou našich služeb veřejnosti, takže některé dny byl provoz denního stacionáře B omezen. Ve dnech obvyklého provozu byl velký zájem o informace o službách, a proto vznikl i zpravodajský příspěvek na ČT1 regiony, kde někteří z našich seniorů účinkovali.

Když pominul ten rozruch ohledně otevírání, všichni jsme se mohli vrátit do normálního režimu a věnovat se naplánovaným aktivitám. Přišla k nám vzácná návštěva dětí z druhé třídy základní školy v Nové Pace a my jsme naopak vyrazili na návštěvu do zdejšího domova důchodců.

Pokračovali jsme v projektu měst – tentokrát jsme se věnovali Praze, hlavnímu nádraží v Praze, ale i městečku Kopidlnu, které je nedaleko. Mezi další aktivizační činnosti lze zařadit práci na počítači – vyhledávání informací, ale i malování, hraní společenských her a rozvoj paměti a jemné motoriky. Samozřejmostí byli i procházky, relaxace, vaření a pečení.

Koncem měsíce proběhla společná akce všech oddělení Života bez bariér,  z.ú. – a to na terase Novopackého kláštera. Přivítali jsme mezi námi i rodinné příslušníky našich seniorů a společně jsme si ogrilovali maso a doplnili ho sladkou tečkou v podobě výborného koláče a dobré kávy.