Ceny Nadace OKD 2009
Ceny Nadace OKD 2009 PDF Tisk Email

Dne 23. 11. 2009 se zmocněnci našeho sdružení zúčastnili slavnostního večera u příležitosti předávání Cen Nadace OKD, kam byli pozváni na základě výběru a nominace do finále soutěže a který se konal v Kompresorovně Hornického muzea v Ostravě – Petříkovicích.

Nadace OKD letos poprvé ocenila největší osobnosti neziskové sféry a také projekty realizované s podporou Nadace OKD v loňském roce, které měly největší dopad a dlouhodobý přínos pro veřejnost. Projekty byly zařazeny podle dopadu a přínosu do 4 kategorií – Pro zdraví, Pro radost, Pro budoucnost a Pro Evropu.

PB236074a PB236055a PB236075a

 

V kategorii „Pro Evropu“ získalo naše občanské sdružení z nominovaných projektů první místo za projekt „Příprava žádosti o dotaci z ROP NUTS II Severovýchod“ a tím vlastně získal ocenění projekt „Centrum bez bariér v Nové Pace“. Naše sdružení bylo první, kterému se podařilo naplnit podstatu grantového programu Pro Evropu ve finále o Cenu Nadace OKD.

S cenou byl zároveň našemu sdružení předán finanční dar Nadace OKD ve výši 10.000,- Kč. Do soutěže bylo přihlášeno cca 600 projektů z celé České republiky, nominováno bylo 70 projektů, a proto si umístění na prvním místě ve své kategorii velice vážíme.

Zmocněnci sdružení při této příležitosti představili přítomným hostům činnost našeho sdružení, projekt „Centrum bez bariér v Nové Pace“ a cíle postupné obnovy Centra Klášter.