Žijeme zdravě a v pohybu

S pomalu přicházejícím jarem se probouzí i život v areálu bývalého kláštera a vyrážíme s klienty do přírody za pohybem a zdravým životním stylem.

Koncem minulého roku Život bez bariér uspěl s projektem Žijeme zdravě a v pohybu a od nadace J&T jsme získali finanční příspěvek na pořízení venkovních rehabilitačních a posilovacích strojů. Šest posilovacích strojů pro seniory, zdravotně postižené a další zájemce instalovala v minulých týdnech do parku v areálu ŽBB firma Colmex, s.r.o., která na pořízení strojů poskytla naší organizaci také slevu.

Počasí se konečně umoudřilo a pracovnice s klienty sociálních služeb mohli konečně naši novou tělocvičnu v parku vyzkoušet. Všichni byli moc rádi, že si mohou vyzkoušet něco nového a aktivně strávit čas venku. Pro klienty chystáme pravidelná cvičení, doplněná i povídáním o tom, co všechno patří ke zdravému životnímu stylu, a jak jeho pravidla využít k tomu, aby se člověk cítil dobře.

Cvičení na posilovacích strojích rozšíří možnosti pohybových aktivit pro naše klienty, které jsou důležitou součástí jejich programu v ŽBB. Díky těmto aktivitám klienti posilují své svaly, což má pozitivní vliv na jejich kondici, držení těla, apod., zlepšují si koordinaci pohybů, procvičují motoriku a v neposlední řadě také posilují své sebevědomí a sociální interakci.

S klienty budeme i zdravě vařit, ale než se na to připravíme a nabídneme Vám ochutnávku v podobě obrázků, zachycujících naše menu, podívejte se na fotografie, která nás zachytily při cvičení v parku.

 

Děkujeme Nadaci J&T a firma Colmex, s.r.o. za podporu naší organizace!

  

Štítky: