„Centrum bez bariér v Nové Pace“ - rekonstrukce dokončena
„Centrum bez bariér v Nové Pace“ - rekonstrukce dokončena PDF Tisk Email

V lednu 2010 započala rekonstrukce hospodářské budovy v bývalém areálu nemocnice v Nové Pace nyní Centrum Klášter. Původní termín dokončení stavby (listopad 2010) se protáhl z důvodu nepředvídatelných a vynucených víceprací a také z důvodu nepříznivého počasí začátkem loňského roku. Ale dočkali jsme se a v polovině února započalo předpřejímkové řízení před dokončením stavby. Byl sepsán soupis vad a nedodělků, které byly v termínu do 15.4.2011 odstraněny a k tomuto datu byla kompletně stavba předána dodavatelem stavby OBIS, spol. s r.o. Nová Paka. Následovala řada povinných správních úkonů a dne 20.5.2011 proběhlo kolaudační řízení za účasti zástupců stavebního odboru Města Nová Paka.

A nyní nás čeká úkol - zajistit vybavením celé Centrum bez bariér a dokončit okolní komunikace objektu. Slavnostní otevření centra a den otevřených dveří plánujeme na září letošního roku.

Vypořádání dotace z Regionálního operačního programu NUTS II Severovýchod ve výši 92,5 % celkových nákladů na rekonstrukci bude provedeno závěrečným vyúčtováním.