Březen na DS

Středa 1. 3. 2023 Dnes v 8:30 se cvičila jóga. Dopoledne jsme trénovali orientaci prostřednictvím piktogramů. Odpoledne klienti hráli ve dvojicích stolní fotbal

Čtvrtek 2. 3. 2023 Dnes byla dominantou exkurze do květinářství v Nové Pace, kde jsme se podívali na jarní květiny. Poté následovala procházka, při které jsme zkoušeli klienty, jestli poznají druhy jarních rostlin.

Pátek 3. 3. 2023 Dnes po ránu jsme cvičili s klienty výslovnost. Následovala rozcvička s míči. Také jsme vymýšleli naši vodní pohádku a malovali jsme si. Odpoledne poté jsme měli divadelní okénko, kdy jsme si představili různé herce. Bavili jsme se s klienty o tom, jak bydlíme.

Pondělí 6. 3. 2023 Dnes nás ráno čekala rozcvička v podobě jógy. Dopoledne jsme se vydali na procházku a v odpoledních hodinách jsme hráli společenské hry.

Úterý 7. 3. 2023 Dnes ráno probíhala příprava stolů na MDŽ, poté rozcvička s míči a nákup občerstvení na MDŽ. Před obědem jsme šli na procházku a po obědě byl zasloužený odpočinek.

Středa 8. 3. 2023 Dnes jsme na denním stacionáři slavili mezinárodní den žen. Popřáli jsme všem ženám v denním stacionáři i sociální rehabilitaci. Dostali jsme občerstvení a pohár.

Čtvrtek 9. 3. 2023 Tento den jsme se věnovali po ránu s klienty logopedii. Trénovali jsme s nimi výslovnost. Poté jsme při rozcvičce trénovali jemnou motoriku. Následně jsme se seznámili se světadílem Asie a vyšli na procházku. Při té příležitosti jsme zašli na nákup kvůli zítřejšímu vaření.

Pátek 10. 3. 2023 Dnes jsme ráno sázeli jarní zeleninu. Dominantou však bylo vaření. Vařili jsme segedínský guláš. Byl moc dobrý. Po obědě jsme se klientů zeptali, kdo je jejich oblíbený herec.

Pondělí 13. 3. 2023 Ráno jsme si s klienty povídali o víkendu. Co zažili a kde byli. Jak trávili volný čas. Dnes jsme také venku prořezávali stromy. Byla venku docela zima. V odpoledních hodinách jsme společně hráli společenské hry

Úterý 14. 3. 2023 Školení na téma mindfulness s paní Mgr. Zdeňkou Juklovou

Středa 15. 3. 2023 V tento bylo dopoledne na denním stacionáři muzikohraní s paní Monikou. Následovala procházka s klienty do Podlevína. Během procházky jsme zkoušeli klienty, zda znají květiny, které jsme během procházky potkali.

Čtvrtek 16. 3. 2023 Ráno se řešilo společně s klienty, kam bychom mohli jet na výlet. Byly dávány podněty klientům, abychom podpořili jejich iniciativu, aby se rozmluvili o tom, kde byli v minulosti a kam by rádi jeli na výlet. Byl zmíněn kemp Pecka, kde již několikrát denní stacionář byl. Bylo důležité, aby klientka popsala, jak to tam vypadalo. Byly také zmíněné klientkou Trosky. Následovalo čištění botníku, o což se klienti za pomoci kolegyně postarali.

Dále bylo řečeno, že dopoledne bude potřeba zajít za klientkou domů a donést jí oběd. Což se také stalo a vyrazili jsme do města oběd klientce odevzdat. Poté byl čas oběda a odpolední odpočinek.

Pátek 17. 3. 2023 Ráno jsme pracovali na naší pohádce. Poté následovala jóga. Dále jsme se s klienty bavili o různých druzích stromů. Jednalo se o ovocné stromy. Dnes jsme také vařili švestkové knedlíky.

Pondělí 20. 3. 2023 Dnes je první jarní den, proto jsme se rozhodli vyrazit na jarní procházku. Odpoledne jsme hráli společenské hry.

Úterý 21. 3. 2023 Po ránu nás čekala rozcvička a svačina. Poté jsme si vysvětlil, co je ponožkový den a jeho význam. Jedná se o světový den Downova syndromu. Následovala procházka po Pace a poté oběd a odpočinek. V odpoledních hodinách jsme s klienty řešili praní prádla a péči o něj.

Středa 22. 3. 2023 Ráno jsme s klienty trénovali péči o zahradu. Řekli jsme si také, že je dnes den vody a jeho význam. Připomíná nám potřebnost udržitelného nakládání s vodními zdroji. Poté jsme se šli podívat na útulek pro psy do Štikova.

Čtvrtek 23. 3. 2023 Dnes ráno jsme mluvili o manikúře a pedikúře. Dopoledne jsme se bavili o tom, jak pečovat o tělo. Po obědě jsme společně četli pohádku.

Pátek 24. 3. 2023 Dnes jsme vařili špagety. Ráno jsme řešili kam na výlet a bavili jsme se o Českém ráji. Po svačině jsme si řekli význam dne horské služby. Poté jsme šli na procházku a po obědě jsme měli divadelní okénko.

Pondělí 27. 3. 2023 Dnes jsme se ráno bavili o změně času. Čas se totiž posouval o hodinu dopředu. Dopoledne jsme si také připomněli, že je mezinárodní den divadel. Poté jsme šli na procházku a po obědě jsme řešili, kam se vydat na výlet, co se týče okolí Nové Paky.

Úterý 28. 3. 2023 Hned z rána jsme si připomněli, že je dnes den učitelů. Dopoledne jsme také šli na procházku a poznávali květiny. Po obědě jsme se bavili o jarním oblečení a jarní obuvi.

Středa 29. 3. 2023 Ráno jsme se bavili o změnách v jarní přírodě. Také jsme si udělali detoxikační nápoj. Po obědě jsme se bavili o jarních květinách. Představili jsme si je jednotlivě.

Čtvrtek 30. 3. 2023 Ráno jsme si ukazovali, jak poznáme S v přírodě. Dopoledne jsme si také představili druhy tance. Po obědě jsme se dívali na film a dělali jarní úklid.

Pátek 31. 3. 2023 Dnes jsme vařili bylinkovou rýži a vepřové na houbách. Bylo to dobré.

PřílohaVelikost
Image icon Brezen na DS803.13 KB