Dolnoslaski Piknik byl plný sportu, hudby a zábavy

Zástupci naší organizace Život bez bariér, z.ú. navštívili dne 16.6.2016 sportovní stadion OSiR v polském Dzierżoniowie, kde se konal tradiční sportovní den pod názvem DOLNOSLASKI PIKNIK.

Na sportovišti soutěžily desítky lidí s různým zdravotním postižením. Pořadatelem je Polský svaz nevidomých, a tak byly disciplíny orientovány na postižení zrakové. Naši zástupci si proto vyzkoušeli slalom s páskou na očích, motání láhve, hmatovou dráhu nebo hod na cíl, což jsou soutěže na Dolnoslaském pikniku už tradiční. Letos si mohli účastníci vyzkoušet i aktivity nové např. lyže, na kterých se pohybovalo minimálně ve dvojici a po trávníku. Sportovní den byl příjemným zážitkem spojený s možností vyzkoušet si své dovednosti a schopnosti.

Organizátoři připravili pro všechny spoustu dobrého jídla a ceny pro soutěžící, kteří dosáhli ve sportovních disciplínách nejlepších výsledků. Odměnu si odvezli i naši zástupci. Odpolední program pokračoval zábavou, při níž naši výpravu nejvíce pobavila poznávací soutěž „Odkud jsi?“, kdy na odpověď „Z Nové Paky“ následovala reakce „Jo to znám Rumcajs, Manka a les Záholes“. Naši polští přátelé také potěšili přítomné svým pěveckým vystoupením. Na závěr se rozezněla hudba a nastal čas na tanec a volnou zábavou.

Dolnoslezský piknik byl plný sportu, zábavy a setkání s přáteli, což je pravý záměr této akce.

 

Více fotografií najdete v naší fotogalerii.