Jaké bylo letošní 6. Hraní bez hranic 2016?

V úterý  20. září jsme již pošesté uspořádali divadelní přehlídku souborů dětí mateřských a základních škol a klientů sociálních služebKrálovéhradeckého kraje. Letošního ročníku se zúčastnilo devět souborů a Městské kulturní středisko zažilo také 2 sólová vystoupení.

Festival zahájila ředitelka Života bez bariér Jitka Fučíková, společně se zástupci města Nová Paka, panem místostarostou Milanem Pospíšilem a vedoucí sociálního odboru Mgr. Janou Vrbovou. Město činnost naší organizace významně podporuje a jsme rádi, že si jeho zástupci našli čas a přišli pozdravit i účastníky festivalu.

Festival zahájil sbor ZvonečekMateřské školy ze Staré Paky s pásmem písní. I přesto, že se paní učitelky na začátku vystoupení omlouvaly, že ještě nestačily vše s dětmi od začátku školního roku nacvičit, děti zpívaly výborně a bez zaváhání předvedly, že přes prázdniny rozhodně nic ze zpěvu nezapomněly a vysloužily si velký potlesk publika.

Pravidelnými účastníky Hraní bez hranic jsou klienti Stacionáře Kamarád z Jičína, kteří si letos připravili taneční vystoupení na píseň Parta správná z muzikálu Pomáda. Energie z tanečníků doslova sršela a bylo znát, že si vystoupení opravdu užívají.

Taneční vystoupení žáků ze ZŠ Brána z Nové Paky bylo  rovněž velmi energické a temperamentní, vždyť tančili na španělskou píseň Somos Libres. Atmosféra v sále byla báječná, všichni se dobře bavili a pozorně sledovali výkony svých kolegů.

Třetím tanečním vystoupením v řadě byl tanec žáků ZŠ speciální z Jaroměře na píseň Bicycle Race, po kterém ještě zazpívali několik písní za doprovodu kytary.

Děti z Jaroměře na pódiu vystřídali klienti SSP Tereza z Benešova u Semil, kteří zatančili na píseň Yellow Submarine. Následovala 2 sólová pěvecká vystoupení Jana Beyera a Petra Novotného. Za provedení a odvahu vystoupit samostatně před publikem je diváci odměnili dlouhým potleskem a aplausem.

Divadelní představení o tom, jak to chodí v lese si připravili děti ze Základní a mateřské školy Srdíčko z Jilemnice. Děti si dali opravdu záležet, měli moc pěkné kostýmy a všichni jsme se zájmem sledovali jejich poutavý příběh o lese a zvířátkách.

Klienti denního stacionáře z pořádajícího Života bez bariér zatančili na současný hit kapely Voxel „V naší ulici“.

Předposledním vystoupením bylo opět taneční číslo, Domova sociálních služeb ze Skřivan na píseň Michala Davida „Děti ráje".

Přehlídku uzavřelo již tradičně vystoupení našich přátel z polského svazu nevidomých z Dzierzoniowa, kteří společně s námi přehlídku připravovali v rámci projektu, financovaného z Česko-polského fóra Ministerstva zahraničních věcí ČR.

Všichni, kteří na Hraní bez hranic do Nové Paky přijeli, si užili nejen jednotlivá vystoupení, ale také venkovní hry a dílničky, připravené v rámci doprovodného programu.

Za pomoc s realizací festivalu děkujeme také dobrovolníkům – studentům Střední školy gastronomie a služeb z Nové Paky. Za finanční a materiální podporu děkujeme donátorůmČesko-polskému fóru MZV ČR, Královéhradeckému kraji, Město Nová Paka a firmám Storck a Preciosa.

Děkujeme všem účastníkům za perfektní výkony a divákům za báječnou atmosféru, kterou celému Hraní bez hranic vytvořili a těšíme se na shledání na festivalu
v r. 2017.

Fotografie z Hraní bez hranic 2016 zde.