Kostel Nanebevzetí Panny Marie, Nová Paka

  Kostel Nanebevzetí Panny Marie
  ul. Klášterní 


Nepřístupný objekt

 

Vstup a interiér

Objekt se nachází na okraji města na vyvýšeném místě.  Vedou k němu dvě zpevněné komunikace se sklonem 11% a 18%, které ústí na plochu z dlažebních kostek velmi nerovného povrchu. Do úrovně této plochy je vyvedeno ještě venkovní dřevěné zastřešené schodiště s kaskádou schodů  5x + 10 schodů.  Před celou přední částí kostela je vydlážděn z dlažebních kostek (5x5 cm) vyvýšený pás přístupný přes obrubník (výška 310 cm), který je nutno překonat při vstupu do objektu.

Hlavní vstup do objektu je bariérový a je umožněn přes + 2 pískovcové schody (šířka 293 cm, 270 cm; hloubka 57 cm, 150 cm; výška 10 cm, 14 cm) dřevěnými dvoukřídlými dveřmi (šířka 2x 127 cm) otevíranými mechanicky směrem dovnitř, za nimiž se nachází práh (-3 cm).  Dveře jsou umístěny v nice (šířka 254 cm, hloubka  55cm). Následuje prostorné zádveří (šířka 370 cm, hloubka 295 cm) na jehož zadní stěně jsou umístěny dvoje dřevěné jednokřídlé kyvné (lítací) dveře (šířka 108 cm) otevírané mechanicky, za nimiž je nízký schod (- 5 cm). Tyto dveře vedou do prostorné lodi kostela, kde je již možný bezbariérový pohyb. V objektu se nachází ještě další prostory, které jsou v současnosti v rekonstrukci a jsou veřejnosti nepřístupné.

Vedlejší vchod do budovy se nachází vpravo od vchodu hlavního, na přední straně objektu a pro veřejnost je nepřístupný. Je umožněn přes + 1 schod (šířka 170 cm, hloubka 160 cm, výška 15 cm) dvoukřídlými dveřmi otevíranými mechanicky dovnitř (šířka 2x 69 cm). Dveře jsou umístěny v nice (šířka138 cm, hloubka 43 cm).

Hygienické zázemí

Není k dispozici

Parkování

Parkování je možné jen ve velmi omezené míře (cca 6 nevyznačených parkovacích míst) na venkovním dlážděném prostranství před vstupem do objektu. Parkovací plocha má velmi nerovný povrch.

Fotodokumentace ke stažení zde