Malé lázně Běloves v Náchodě

 V roce 2019 se městu Náchod podařilo navázat na dlouholetou tradici lázeňství. Na okraji města tak vznikla nová odpočinková zóna, kterou si oblíbili jak místní, tak i turisté. Jedná se o areál Malých lázní Běloves, jejichž dominantou je obnovená Vila Komenský.
V areálu lázeňské budovy Vily Komenský vznikla odpočinková zóna s kolonádou. Návštěvníci se tu mohou projít, ochutnat minerální vodu z přírodních léčivých zdrojů Jan a Běla, posadit se a dopřát si sluneční lázeň na lehátkách nebo využít pro ochlazení oblíbený masážní Kneippův chodník. V letních měsících je zde i možnost zapůjčení piknikového koše, který si mohou příchozí vychutnat v zahradě areálu.
Vnitřní prostory Vily Komenský slouží jako kulturní prostor otevřený pro veřejnost. V přízemí se nachází kavárna, v prvním patře informační centrum, jehož součástí je expozice věnovaná historii místního lázeňství. Můžete si prohlédnout vrtnou hlavici, ukázky průřezů zdejšího geologického podloží, či historické lahve slavné minerálky Ida. Informační panely s fotografiemi návštěvníky seznámí s historií lázní, novou výstavbou i současností. Hlavní sál infocentra slouží také jako společenský prostor, ve kterém se pořádají besedy, přednášky či dětské dílničky.
V letních měsících ožívají kulturním děním i venkovní prostory, kde se konají tradiční jarmarky, koncerty a dětské dny. Prostor je bezbariérový.

                      

Malé lázně Běloves
U Starých lázní 129, 547 01 Náchod
GPS: 50,423424 16,191857
Tel.: +420 771 128 492
Web: www.mestonachod.cz

Otevírací doba
Provozní doba Zimního pítka je denně 8 - 18 hodin (pokud teplota neklesne pod - 3°C).
Provozní doba Letních pítek je denně 8 - 20 hodin.

Cena: zdarma

Časová náročnost: 0,5 hodiny