Plavecký bazén, O. Číly 1933, Nová Paka

  Plavecký bazén

  O. Číly 1933

Objekt přístupný

    

Vstup a interiér

Objekt se nachází v ulici O. Číly.  K hlavnímu vchodu se dostaneme  nájezdem z betonových dlaždic (šířka  250 cm, délka 500 cm, sklon 6 % ) na velkou plochu z keramických dlaždic. Vlastní vchod je bezbariérový a je umožněn automatickými dveřmi (šířka 2x 90 cm ) otevíranými ze středu do stran. Vlevo ode dveří je umístěna zvonková signalizace (výška 130 cm).  Následuje zádveří (šířka 270 cm, hloubka 560 cm) zakončené automatickými dveřmi (šířka 2x 90 cm ) otevíranými ze středu do stran, ze kterého se vstupuje do interiéru , kde je umístěna  pokladna (výška pultu 90 cm) a Sport bar s občerstvením a  posezením.  Za pokladnou je vyhrazený prostor  pro vozíčkáře, kde jsou umístěny dva stávající  invalidní vozíky, které je z hygienických důvodů nutno používat pro pohyb v prostoru bazénu. Následuje prostor šaten, kde se nachází zvláštní vyhrazená kóje pro vozíčkáře (šířka 168 cm, hloubka 200 cm, dveře šířka 80 cm).  Pohyb po celém prostoru bazénu je bezbariérový.  Pro vstup hendikepovaných lidí do bazénu je k dispozici zvláštní zvedací a spouštěcí zařízení Hendi move, které je nutno instalovat na okraji bazénu.  V praxi se nevyužívá z důvodu velmi nepraktického a nepříjemného upevnění hendikepovaného člověka ve výše jmenovaném zařízení.  K dispozici je po domluvě vždy pomoc personálních pracovníků bazénu. Výška vody v hlavním bazénu je 120 – 160 cm , v dětském  bazénu  90 – 100 cm. Do hlavního bazénu se vstupuje zapuštěnými svislými schody pomocí žebříku, do dětského bazénu se vstupuje klasickými sestupnými schody opatřenými zábradlím  a zde je k dispozici perličková lavice.  Pokud by přišla větší skupina hendikepovaných lidí, je možné dohodnout i teplotu vody a zajistit rehabilitační cvičení s kvalifikovanou osobou.  Dále se zde nachází velká vířivka, do které se vstupuje přes + 4 schody (šířka 100 cm, výška 15 cm, hloubka 30 cm)  a sestupuje se zapuštěnými svislými schody pomocí žebříku. Vrchní hrana vířivky nad podlahou je 65 cm. Dále je k dispozici parní lázeň, do které lze zajet s vozíkem.  K dispozici je také infrasauna, ke které lze zajet vozíkem  a pak použít pomoc personálu.   .

 

 

Hygienické zázemí

K dispozici je přístupná zrcadlově řešená toaleta WC muži a WC ženy (dveře šířka 80 cm, šířka 188 cm, hloubka 158 cm, jedno sklopné a jedno pevné madlo výška 77 cm) umístěné v prostoru sprchy, kde je k dispozici sedátko (výška 47 cm, ovládání sprchy výška 113 cm).

Parkování

Parkovat je možné přímo vedle objektu  na vyhrazeném parkovišti.  Parkovací místo pro držitele průkazu ZTP a ZTP/P je vyhrazeno.

Více informací na: http://www.bazennovapaka.cz/