ŘÍJEN NA DENNÍM STACIONÁŘI A

Přišel říjen, stromy, listy a celá příroda se zahalila do nejrůznějších barev a k tomu nám celý měsíc svítilo sluníčko a přálo počasí. Proto jsme mohli několikrát vyrazit do lesa a do okolí nasbírat materiály na podzimní dekorace, povyprávět si o tom, jak ptáčci odlétají do teplých krajin, ale taky se jen tak projít venku a užívat dalších krásných slunných dnů. Pokud jsme nebyli venku, vyráběli jsme z donesených materiálů nebo i z dýni, podzimní dekorace, které nám potom ozdobily naše prostory a nějaké maličkosti si uživatelé odnesli domů. Protože podzim je i časem sklizně, vyprávěli jsme si o tom, jak sklidit a uložit zeleninu ze zahrádky a také o tom, jak se obléknout v případě, že by se nám přeci jenom ochladilo. 
Ve Stacionáři nyní pracujeme i na projektu „Naše pohádky“ a ta poslední se jmenuje: „ Jak šel Vlastík do světa“. Psaní nás baví a těšíme se na další příběhy.  A když už jsme u těch příběhů: jeden úžasný jsme viděli v Jičínském biografu a jmenoval se ,,Nikdy neříkej nikdy,. Návštěva Jičína byla, jako vždycky, skvělý zážitek a moc jsme si ji užili.
Dorazila za námi i naše arteterapeutka Monika, která  nám ukázala různé hudební nástroje. Monika vždycky ví, jak potěšit naši duši.
Samozřejmě, ani tento měsíc, nemohla chybět skvělá kuchyně a další pravidelné aktivity.