Setkání v Polsku

Dne 16.10.2013 přijali zástupci sdružení Život bez bariér pozvání polských partnerů a zúčastnili se oslav 60. výročí založení Polského svazu nevidomých, s jehož pobočkou sídlící ve městě Dzierżoniow spolupracuje Život bez bariér, o.s. již od roku 2008.

Díky účasti na oslavách měli zástupci sdružení možnost setkat se se starosty a zástupci místních samospráv a se všemi, kteří organizaci polských partnerů v její činnosti dlouhodobě pomáhají. Prezidentka Svazu nevidomých v Dzierżoniowie, pí. Elžbieta Lipińská, zhodnotila činnost organizace a představila vzájemnou 6-letou spolupráci s Životem bez bariér,o.s..

Zástupce sdružení, p. Fučík, pak během setkání zdůraznil, že si sdružení velmi váží toho, že díky spolupráci s polskými partery získalo opravdové přátele. Česko-polská komunikace nakonec nepředstavovala žádnou jazykovou bariéru a společně strávený den byl nabitý pozitivní energií a vzájemným porozuměním. V rámci setkání došlo také na plánování společných aktivit na rok 2014 v rámci pokračování úspěšného Česko-Polského projektu "Aktivně bez hranic".

Děkujeme našim polským přátelům za pozvání a přejeme Polskému svazu nevidomých hodně spokojených členů a klientů.