SRPEN V DENNÍM STACIONÁŘI ODDĚLENÍ A

Srpnový měsíc byl chladný. V srpnu končí prázdniny, obilí je zralé na sýpkách. Na loukách a pasekách se ozývá cvrkot sarančat a kobylek. V lese kvete vřes, kromě malin a borůvek dozrávají také ostružiny.

Prvním srpnovým tématem v denním stacionáři byl horoskop našeho slunečního znamení, který jsme si také nakreslili. Hledali jsme také informace o Kumburku, spojené s pověstí o Elišce. Další dny patřily vyhledávání slavných jmen a určování jejich významu, pranostikám na srpen anebo zjišťování informací o Střední Americe. Konec týdne jsme si zpestřili výborným obědem – meruňkovými knedlíky vlastní výroby.

Začátek dalšího týdne byl ve znamení netradičního svátku: nazvali jsme ho „Den melounů“. Vyprávěli jsme si o tom, jak meloun vypadá, jak se pěstuje, jaké jsou různé druhy a v neposlední řadě jsme poté meloun zakoupili, aby si na něm uživatelé mohli pochutnat, protože se většina z nich shodla, že je to jejich oblíbené jídlo.

Další témata, kterým jsme se věnovali byly hygienické návyky v létě – jako je pitný režim, ochrana před sluncem apod. Stěhovali jsme také knížky a věci do denního stacionáře. Také jsme si vyprávěli o humanitární pomoci – co to je, co si pod tím představit, kdo ji poskytuje, v jakých případech atd.

V srpnu jsme se věnovali i fyzickým aktivitám: pořádali jsme výlety do okolí – na Podlevín, navštívit rybník Bahňák, a dělali jsme každodenní rozcvičky. Rozebírali jsme společné zážitky z prázdnin, malovali jsme obrázky s tématikou Novopacké pouti. Nezapomínali jsme ani na zalévání květin, které v tomto horkém počasí potřebují obzvlášť kvalitní péči.

Aktivitou, na kterou se tento měsíc uživatelé velmi těšili, byl „Desetiboj domácích prací“, který ukázal velkou šikovnost a dovednost našich klientů – sami umí roztřídit odpadky, pověsit prádlo, navážit suroviny na vaření a pečení a upéct si chléb obalený ve vajíčku.  Odměnou všem bylo krásné počasí, medaile za splnění všech disciplín a trochu sladkostí na závěr.

PřílohaVelikost
Image icon Fotokoláž DS A763.77 KB