Vlakové nádraží, ul. Nádražní, Nová Paka

  Vlakové nádraží
  ul. Nádražní 


Nepřístupný objekt

Vstup a interiér

Hlavní vlakové nádraží se nachází na okraji města v ulici Nádražní.  Před hlavním vstupem se nachází plocha z betonových panelů rovného povrchu.  Vstup je realizován přes + 2 schody (šířka 174 cm, hloubka 38 cm, výška 12 cm) dvoukřídlými dveřmi (šířka 2x 67 cm) otevíranými směrem dovnitř. Následuje zádveří (šířka 197 cm, hloubka 304 cm), ze kterého se vstupuje dvoukřídlými dveřmi (šířka 2x 82 cm) otevíranými směrem ze zádveří do prostoru čekárny, kde je umístěná kasa (výška pultu 100 cm). Čekárna má dvě místnosti, které jsou rozdělené dvoukřídlými dveřmi (šířka 2x 67 cm) otevíranými směrem dovnitř, u kterých je práh 3 cm.                                                                                             

Vedlejší vstup je v zadní části budovy, kde se nachází zastřešené nástupiště. Dostaneme se k němu po betonových panelech dvoukřídlými dveřmi (šířka 2x 80 cm) otevíranými směrem ven, kterými vstoupíme do prostoru nástupiště. Vlastní vstup do objektu je umožněn přes + 1 schod (šířka 168 cm, hloubka 28 cm, výška 21 cm) dvoukřídlými dveřmi (šířka 2x 71 cm) otevíranými směrem ven, kterými se vstupuje do čekárny. 

Z nástupiště se vstupuje na peron přes  –  1 schod (výška  8cm – 11 cm). V kolejišti se nacházejí troje koleje, přechod přes ně je zajištěn nájezdem z betonu (výškový rozdíl 1,5 cm). Ke 3. koleji vede násyp (sklon  13 % ).

Hygienické zázemí

 V prostoru zastřešeného nástupiště je k dispozici společná nepřístupná toaleta. Vstup je umožněn přes + 1 schod (šířka 113 cm, hloubka 30 cm, výška 15 cm) jednokřídlými dveřmi (šířka 95 cm) otevíranými směrem ven umístěnými v nice (šířka 113 cm, hloubka 33 cm). Dveřmi se vstupuje do předsíně (šířka 190 cm, hloubka 131 cm), kde jsou umístěny 2 kabiny (šířka 85 cm, hloubka 145 cm; dveře šířka 70 cm).

Parkování

Parkovat je možné na velkém prostoru přímo před objektem.  Parkovací místa pro držitele průkazu  ZTP/P nejsou vyhrazena. 

Pro osoby s omezenou schopností pohybu doporučuje využít vlakovou zastávku v centru města, ul. Tyršova, kde je přístup na nástupiště bezbariérový.

Více informaci na: www.cd.cz/cd-online/staniceinfo.php?nazev=56670