ZÁŘÍ NA DENNÍM STACIONÁŘI ODDĚLENÍ A

Celý měsíc září se nesl ve znamení slavnostního otevírání Novopackého kláštera, které proběhlo v prvním týdnu. V tuto dobu byl provoz stacionáře částečně omezen, ale uživatelé nebyli o nic ochuzeni, ale naopak získali nové a neočekávané zážitky, jako byla například návštěva filmařů z ČT1, kteří natáčeli dokument o klášteře i našich službách. Mnoho našich klientů se mělo možnost poté vidět v televizi, v pořadu Zprávy z regionů.

Kromě výše zmíněných událostí se samozřejmě každodenně tvořila spousta projektů. Vyzkoušeli jsme si náš postřeh prostřednictvím hádanek, naučili jsme se základní informace o třídění odpadu. Protože je podzim a dozrála kukuřice, přinesli jsme si pár kusů a zkoušeli různé výrobky.

Jako již tradičně – nesmělo chybět vaření a pečení, ale také vycházky a rozcvičky.

Září jsme zakončili posezením na terase s grilováním masa, šopským salátem a výbornými domácími koláčky ke kávě. Akce byla dopředu plánovaná a všichni se na ni moc těšili a tak si mohli přizvat své rodinné příslušníky, aby s námi se všemi strávili toto zářijové odpoledne. Počasí se úžasně vyvedlo a my jsme zvědaví, co přinesou dny následující.