Aplikace pro chráněnou dílnu

VOŠ a SPŠ Jičín vybrala naši organizaci pro nový projet aplikace „Pokladna se systémem pro chráněné dílny“. Tento víceletý projekt bude pro Život bez bariér, z. ú. určen k profesionalizaci prodejů a evidenci výrobků. Laicky řečeno se bude jednat o vytvoření aplikace do telefonu studenty VOŠ a SPŠ podle přesně zadaných parametrů objednatelem.

Cílem budou přehledně nafocené jednotlivé výrobky, rozdělené dle druhu rukodělné dílny. Pokud bude realizován prodej našich výrobků, prodavač najde v aplikaci foto výrobků, objeví se cena výrobků, odklikne se počet prodaného výrobku. Z tiskárny bude vytištěn pokladní doklad pro nakupujícího. Ke konci prodeje bude prodavač vědět celkovou tržbu jedním kliknutím.

Přínosem je, že prodej může zajistit i zaměstnanec s postižením, protože aplikace je přehledná, jednoduchá, formou obrázků. Počátkem byl nápad studenta VOŠ, společně se Životem bez bariér, z. ú. bude postupně „doladěno“ a aplikace bude přínosem v nově otevřeném obchůdku výrobků Života bez bariér v Centru bez bariér ke konci roku 2022.