ČERVENEC DENNÍ STACIONÁŘ ODDĚLENÍ A

Měli jsme před sebou doufejme jeden z nejteplejších měsíců. Tak jsme si naplánovali koupání a opalování u Bahňáku. To, jak to nakonec dopadlo, se dozvíte v tomto článku. Ze začátku jsme všichni byli odpočatí z kempu Pecka.

První červencové pondělí jsme vzpomínali na to, jaké to na Pecce bylo. Vyprávěli jsme si o našich zážitcích a opisovali text o kempu Pecka. Poté jsme se zaměřili na cviky na krční páteř. Poté jsme si opět vyprávěli o pobytu na Pecce. A po obědě jsme četli pohádky. Úterní den byl dnem veteriny. Bavili jsme se o tom, co veterinář dělá, a kreslili obrázky na toto téma. Cvičili jsme také s provazy a skládali předměty z papíru.

Druhý červencový týden jsme začali tím, že jsme si vyprávěli o Cyrilu a Metoději. O tom proč zrovna slaví svátek a kdo jsou. Následovala rozcvička venku na terase. Jelikož bylo teplo, tak dnešním tématem byl také pitný režim. Řekli jsme si, jak důležité je pít a kolik toho máme za den vypít. Odpoledne po obědě jsme si povídali o prázdninových výletech. Kde jsme byli a co plánujeme o prázdninách dělat. Další den jsme započali trochu tajemněji než obvykle. Povídali jsme si totiž o nadpřirozených jevech. Poté následovala rozcvička s míči. Dnes jsme také měli na plánu věnovat se naší pohádce o Rumcajsovi. Odpoledne jsme se věnovali společenským hrám.

Následující den byl chladný na to, že byl červenec. Ranní téma bylo vyjádření citu k druhé osobě. Bavili jsme se o tom, co to znamená a jak to poznáme u druhého člověka. V rámci projektu Světadíly jsme se zaměřili na Jižní Ameriku. Četli jsme si o ní na internetu. Protože bylo počasí, jaké bylo, rozhodli jsme se jet autobusem do Jičína, kde jsme se podívali na valdštejnskou bránu. Raději bychom se ale šli opalovat a koupat na Bahňák. Čtvrteční den byl opět bez sluníčka, takže na koupání nedošla řada. Bavili jsme se o tom, co v létě sklízíme na zahradě. Zmínili jsme třeba maliny a rybíz. Dnešní rozcvičkou byla jóga. Poté jsme kreslili plodiny ze Severní Ameriky. Počasí zase nebylo na koupání, tak jsme se byli projít po Nové Pace. Odpoledne jsme četli pohádky. Konec druhého pracovního týdne jsme zvolili téma plavky a móda na pláži. Poté jsme také na toto téma kreslili obrázky. Po obědě jsme poslouchali hudbu na přání.

Začátek třetího týdne jsme nakousli téma zdravé stravy a odlehčení a odpoledne jsme měli téma prázdniny. Kam jezdíme o prázdninách na dovolenou a čím. Úterní den jsme si povídali o letních květinách, a jak o ně v létě pečujeme. Rozcvička byla tentokrát s balóny a odpoledne jsme zalévali květiny a plely na terase.

Ve středu jsme si povídali o počasí.  Učili jsme se hodiny. Poté byla svačina, kde jsme si povídali o tom, co se dělá v červenci. Potom jsme se šli projít nad klášter na lavičku pod lípu. Poté byl čas oběda a poobědního klidu.