Chci žít „normálně“…

Chci žít „normálně“…

Zapsaný ústav Život bez bariér je registrovaným poskytovatelem sociálních služeb, jednou z nich je i sociální rehabilitace, která pracuje s klienty s tělesným, mentálním postižením a s duševním onemocněním v nepříznivé sociální situaci, kterou nejsou schopni zvládnout sami vlastními silami právě z důvodu svého postižení.

Díky finanční podpoře z projektu Královéhradeckého kraje Služby sociální prevence v Královéhradeckém kraji IV, který je spolufinancován Evropskou unií, můžeme klientům poskytovat službu sociální rehabilitaci zdarma i v roce 2017 a plnit tak poslání služby a veřejný závazek.

Projekt je realizován od ledna 2016 do června 2019. V minulém roce a i letos budeme s klienty pracovat na vyřešení jejich nepříznivé sociální situace, které se týkají samostatné vedení domácnosti a samostatného života a s tím spojené povinnosti, jako například finanční gramotnost. Důležitou oblastí je také zaměstnání a uplatnění se na trhu práce, která se samostatným životem souvisí a na jejíž vyřešení pracujeme. V loňském roce došlo k uplatnění na trhu práce u 4 našich klientů.

Zakázky klientů se prolínají natolik, že spolu navzájem souvisejí a i cíl, jako je mít práci, mít své bydlení a další, tomu předcházejí pro širokou veřejnost takové „banality“ jako například být omytý, čistě oblečený, přijít včas do služby.

Na tomto všem s klienty sociální rehabilitace budeme pracovat i nadále v roce 2017, dokud nedojde k vyřešení nepříznivé sociální situaci a naplnění jejich zakázky.

Více informací o službě sociální rehabilitace naleznete na http://zbb.cz/socialni-rehabilitace.

 

Mgr. Lucie Mánková

Vedoucí sociálních služeb Života bezu bariér, z.ú.

Tel. 493 523 711, 727 952 639

Email: sluzby@zbb.cz