Desetiboj v Životě bez bariér

Ve čtvrtek 30. srpna 2018 připravila služba Sociální rehabilitace pro své klienty i klienty Denního stacionáře netradiční desetiboj poskládaný z velmi užitečných činností, se kterými se naši uživatelé setkávají prakticky denně v domácím prostředí.

Zde mohli tak uplatnit široké spektrum informací, které se naučili v týdenních tematických kurzech sociální rehabilitace. Soutěžilo se v těchto disciplínách: Přišívání knoflíků, stírání podlahy, vaření, krájení surovin, umývání nádobí, věšení prádla, zametání, třídění odpadků, žehlení prádla a zalévání květin. Všechny tyto činnosti jsme pojali především za účelem kvality odvedené práce, nikoliv na čas a soutěžení probíhalo opět zážitk;ovou formou.

Velice rychle se ukázalo, kdo si nenechal užitečné tematické kurzy u nás ujít a kdo je často vynechával. Většina našich klientů si uvědomila, v čem jsou dobří a na čem je naopak potřeba ještě zapracovat. Pro nás pracovníky byl tento desetiboj také nemalým přínosem, neboť nám ukázal, které z těchto kurzů bude efektivní opakovat a pro které uživatele budou nejvhodnější.

Celé klání jsme zakončili vyhodnocením, předáním drobných věcných cen potřebných v domácnosti a také společným posezením. Na konci našeho klání jsme se s radostí pustili do snědení všech surovin z desetiboje proměněných v salát a upečené chutné placky, která překvapivě odolala až do samého závěru…

Už nyní se těšíme na další akce, které již s radostí připravujeme a o kterých budeme na našem webu včas informovat.

Více fotek najdete zde

Projekt byl podpořen nadací AGROFERT