Finanční vzdělávání zdravotně postižených a seniorů 2013

Občanské sdružení Život bez bariér získalo v roce 2013 grant v rámci programu ABECEDA RODINNÝCH FINANCÍ určený na pořádání vzdělávacích kurzů v oblasti finanční gramotnosti.

Abeceda rodinných financí (ARF) je projekt určený široké veřejnosti, jehož cílem je prostřednictvím seminářů probíhajících přímo v komunitách rozvíjet finanční gramotnost občanů a tím jim pomoci ve zlepšení jejich životní úrovně.
 
V rámci projektu ARF získala zaměstnankyně sdružení, pí. Marie Holubová, možnost zúčastnit se školení, které bylo určeno pro budoucí lektory, a získala tím odbornou přípravu v oblasti finančního vzdělávání, doplněnou o další užitečné informace, např. z oblasti prezentačních dovedností.
 
Sdružení získalo v rámci projektu ARF také školící materiály pro účastníky školení a fin. prostředky nutné pro realizaci kurzů finančního vzdělávání, které budou určeny především pro osoby se zdravotním postižením a seniory a dále také pro zaměstnance sdružení.

 
Školení lektorů projektu ARF proběhlo v Praze, ve dnech 10. – 13. dubna.
Naše lektora získala přehledné informace v následujících vzdělávacích oblastech: (1) Rodinný rozpočet, (2) Podepsat můžeš, přečíst musíš, (3) Finance v pracovně právních vztazích, (4) Finanční produkty a služby a (5)  Zodpovědné zadlužování.
 
Občanské sdružení si pomoci získané v rámci projektu ARF velmi váží. Nabídkou finančního vzdělávání chce sdružení podpořit hlavní cíl své činnosti, kterým je úspěšná integrace zdravotně postižených a seniorů do společnosti. 

Další informace o kurzech a vzdělávacích aktivitách sdružení naleznete zde.