Hledá se servisman/vývojář schopný seřídit ruční ovládání spojky!

Ford Transit, který našemu občanskému sdružení Život bez bariér slouží díky finanční pomoci MPSV, několika obcí, nadací, krajů a soukromých firem, již od roku 2009 má již poněkolikáté rozbité ruční ovládání spojky

Ford je vybaven postraní elektrickou nástupní rampou, bezbariérovou úpravou podlahy, která umožňuje variabilní uspořádání sedaček v interiéru a přesun sedačky řidiče na místo spolujezdce, kotvícím systém pro elektrický vozík na místě řidiče a ručním řízením.

Ford používá sdružení pro přepravu zdravotně postižených a seniorů. Vzhledem k úpravám jej mohou řídit i vozíčkáři používající elektrický vozík. Pro naše sdružení je Ford velice důležitým dopravním prostředkem, který umožňuje integraci osob s těžkým zdravotním postižením, které mohou dodávku používat zcela samostatně a přepravovat ostatní zdravotně postižené klienty sdružení, či se sami dopravit do místa určení.
 
Kvůli chybnému naprogramování ovládání dochází k častému vypadávání zařazených rychlostí, což představuje pro vozíčkáře, který nemůže pedál spojky stlačit nohou, naprosto krizovou situaci, kdy sám nemůže nastartovat a odjed, či doslova „zůstane trčet někde na půl cesty“, protože, jinak bezbariérové auto, řídí bez doprovodu. 
 
Sdružení si díky nápadům a šikovnosti svých zaměstnanců vymyslelo a sestrojilo dočasný nouzový prostředek pro ovládání pedálu spojky – doslova k němu přidělalo násadu na smeták, se kterou může vozíčkář v případě potřeby pohnout, stlačit tak pomocí nainstalovaného systému pedál spojky, následně zařadit a nouzově dojet do místa určení. 
 
Pořízení nového ruční ovládání spojky od firmy Alfred Becker (Anglie) je velice nákladné. Sdružení proto hledá šikovného servismana či vývojáře schopného správně ruční ovládání spojky seřídit. 
 
Oceníme jakékoliv nápady a rady, či Vaše zkušenosti s daným zařízením.
Kontaktujte prosím p. Josefa Fučíka, 603 828 353  josef.fucik@zbb.cz