Lady Club a Gentleman Club, Denní stacionář B

I na části Denního stacionáře B - Lady a Gentleman clubu, jsme se u kávy a čaje novoročně přivítali, podělili se o zážitky a pustili se do aktivit: úklid vánočních pozůstatků, lehké rozcvičení na židlích, vycházka, povídání, film i drobné tvůrčí činnosti. Naši senioři se aktivně zapojují, někteří o činnost vyloženě žádají. Tématem roku, pro tuto službu jsou „Města ČR“.Začali jsme tedy, jak jinak než v Nové Pace. Podle kalendáře jsme rozebírali témata v něm nastolená, povídali si o původu jmen, oživili si pravidla třídění nebezpečných odpadů – sběrné boxy.

4.1. jsme zavzpomínali na nemocnici v bývalém klášteře, pak v rámci prohlídky, jsme i my měli možnost nahlédnout do nových prostor zrekonstruované budovy, kde jsou v krásné symbióze moderní architektury, ponechány a odhaleny a zrestaurovány prvky původní – z dob působení paulánů. Klobouk dolů, je zde vidět spousta práce a pozitivních změn.

10.1. jsme si Monikou užili Muzikohraní, broukali, chrastili i tleskali. Poté jsme vyjeli ještě do cukrárny do Lomnice nad Popelkou a s nostalgií zavzpomínali nad obrazem továrny, na výrobu oplatek. I s našimi uživatelkami a uživateli chodíme na vycházky, počasí nám v tomto směru přeje – začátek ledna byl spíše jarní. Přivítali jsme se s novou uživatelkou a začlenili do aktivit. V činnostech zaměřených na trénování paměti a kognitivních  funkcí, jsme se vraceli zpět v čase, zmapovali si a zapsali, do nově založených (pečlivě obalených, obaly poskládané z tapet vlastními silami), zápisníčků, všechna „výjezdní“ místa, která jsme navštívili v rámci služby. V zápiscích tak budeme pokračovat po celý průběh roku a oživovat si naše výletování – porovnávat kvalitu kávy a zákusků.

Průběžně jsme se snažili protahovat tělo v krátkém nenáročném cvičení, někdy i s televizní předlohou. V rámci vycházek jsme navštívily s dámami Olympiádu dětí a mládeže, pořádanou v Nové Pace v zimní hale. Konala se zde krasobruslařská část a dívčí volné jízdy, jsme si v přímém přenosu společně opravdu užily. Povídání se během dnů vázalo i k událostem celorepublikovým – hlavně tématu voleb, regionálním kulturním a společenským událostem. V historii jsme se vrátili k Přemyslovcům, povídali si o regionálních potravinách, výrobcích známých pro náš kraj. S nadšením a bez „šetření“ spoluhráčů, jsme hráli Člověče nezlob se, pexeso,…

25.1. jsme vyrazili do kina na dopolední představení „Vánoční příběh“, a vrátili se v čase do Vánoc a zasmáli se. Vrátila se, spíše však nastala konečně zima, napadl i nějaký sníh, pozorovali jsme z okna přírodu, při vycházkách a chůzi venku, jsme zvýšili opatrnost a dávali pozor.
 

26. 1. jsme v hudebním duchu prožili dopoledne s Monikou a bubínky. Zazpívali jsme si, už i se slovníky, navrženými Monikou a vyzkoušeli si i její další nástroje. Vycházkou a posezením u chlebíčku v cukrárně u Brendlů, jsme trochu jinak, ale s veselou, zakončili společné odpoledne. Klienti odcházeli v doprovodu ze služby pěšky.
A pak, že to nejde….
 

PřílohaVelikost
Image icon lgleden_2023.jpg576.77 KB