Máme první účastníky týdenního kurzu

od letošního roku pořádáme na sociální rehabilitaci tématické týdenní kurzy.

První kurz byl „Orientace v čase“ , kde se účastníci naučili anebo vyzkoušeli jaké máme druhy hodin, proč je nutné znát hodiny, období, kdy se mění čas, stanovit si samostatně svůj denní režim. Členění roku - roční období, měsíce, členění týdne – pracovní část, víkendy a svátky, počítání letopočtu, osobní historie a plynutí času. Jak se měřil čas dříve.

Týden poté byl kurz – „Krémové polévky“, na tomto kurzu se učili jednoduchý způsob, jak z různé sezónní zeleniny vykuchtit polévku, která zasytí. Obsluha elektrického ploténkového sporáku a ručního mixéru.

A následoval třetí kurz „Doprava“ - Účastníci si prakticky vyzkoušeli hledat informace na nádražích, volali na informační linky, pracovali s internetem a hledali v jízdních řádech. Zážitky z kurzu byly zpracovány formou myšlenkové mapy.

Následující kurz, který už bude od 29. 1. – 2. 2. 2018 a názvem „Šití – drobné opravy“ díky tomu to kurzu se naučíte opravy oděvů, které zvládneme vlastní rukou, navlékat jehlu, přišívání knoflíku, zašívání lemu, přišití uvolněné podšívky, díra a záplata, včasná oprava ponožky.

Na konci kurzu, každý účastník dostane osvědčení o absolvování kurzu.

Více fotografií najdete zde

Pokud Vás naše kurzy zaujali, můžete je u nás navštívit na adrese: Sociální rehabilitace, Život bez bariér, Nová Paka    vždy od 9:00 – 11:30 hod.