Minulý týden se naše kuchyňka proměnila ve výrobnu a výdejnu rychlého občerstvení. Naši uživatelé si nacvičovali v rámci probíhajícího kurzu se stejnojmenným názvem zážitkovou metodou vše, co s tím souvisí.
V sendvičovači vyráběli sendviče, na párkovači párky v rohlíku, v rámci využití sezoních surovin např. jablka v županu. Nedílnou součástí kurzu byl improvizovaný stánkový prodej, díky kterému si všichni účastníci mohli nacvičit komunikaci se zákazníkem, nebo odstranit obavy z neúspěchu. Lektorka kurzu nejprve sama vše názorně předvedla a potom po malých krůčkách trpělivě zasvětila do prodeje ostatní. Účastníci se tak mohli přesvědčit, že obavy nebyly na místě.
Často se na nás klienti obracejí právě různými typy obav a naše týdenní kurzy jsou jednou z cest, kde se sami přesvědčí, že jsou šikovní a díky kolektivní práci mezi uživateli se naučí také sami pomáhat druhým, za což jsme opravdu moc rádi…
Projekt byl podpořen nadací AGROFERT