Novopacké sklepy - penzion, restaurant, ul. Stanislava Suchardy 76, Nová Paka

  Novopacké sklepy - penzion, restaurant
  Stanislava Suchardy 76

Částečně přístupný objekt

   

Vstup a interiér

Penzion Novopacké sklepy se nachází v centru Nové Paky, v ulici Stanislava Suchardy. Hlavní vstup do budovy je umožněn z chodníku mírně nerovného povrchu, na který se dostaneme sníženým nájezdem v šířce cca 160 cm. Vstupní dveře jsou dvoukřídlé (šířka 2x 53 cm) a otevírají se směrem dovnitř. Jsou umístěny v nice (šířka 116 cm, hloubka 24 cm). U dveří je práh + 2,5 cm. Zvonková signalizace chybí. Následuje zádveří (šířka 131 cm, hloubka 228 cm), ve kterém je nájezd v délce 90 cm (sklon  - 20 %), a které je zakončené dvoukřídlými dveřmi (šířka hlavního křídla 75 cm, vedlejšího křídla 40 cm) otevíranými mechanicky směrem ze zádveří do chodby, na jejímž konci je kamenný nepravidelný schod (výška  2 – 9 cm). Za tímto schodem je již v prostorách přízemí, kde se nachází restaurace, možný bezbariérový pohyb.  V interiéru budovy je schodiště do 1. NP (+ 4, +12 schodů), kde se nachází bar a místnost pro společenské a kulturní akce.  

Budova má 2 vedlejší vchody. První vedlejší vchod je přístupný také z chodníku, ocelovou brankou (šířka 103 cm) otevíranou směrem dovnitř. Za brankou je dlážděný chodník vedoucí do zahradního zastřešeného posezení a také k vedlejšímu vchodu. Zde jsou jednokřídlé dveře (šířka 90 cm) otevírané směrem dovnitř.  Následuje zádveří (šířka 140 cm, hloubka 143 cm) zakončené jednokřídlými dveřmi (šířka 85 cm) otevíranými směrem do zádveří, odkud vedou schody do 1. NP(+ 17 schodů) do ubytovacích prostor apartmánů. Ze zádveří se vstupuje do chodby vedoucí do prostor restaurace. 

Druhý vedlejší  vchod  je přístupný z parkoviště ocelovou brankou (šířka 92 cm) otevíranou směrem dovnitř, za kterou je zpevněná plocha z betonových dlaždic. Vlastní vchod je realizován jednokřídlými dveřmi (šířka 75 cm) otevíranými směrem dovnitř, u kterých je práh 2 cm. Tento vchod není veřejností používán.

Hygienické zázemí

K dispozici je částečně přístupná toaleta (kabina šířka 165 cm, hloubka 143 cm; dveře šířka 76 cm s jedním pevným madlem ve výšce 69 cm a jedním sklopným madlem ve výšce 69 cm) v oddělení WC ženy, je přístupná z předsíně (šířka 165 cm, hloubka 89 cm; dveře šířka 74 cm, umyvadlo). Toaleta WC muži je nepřístupná (kabina šířka 86 cm, hloubka 143 cm; dveře šířka 60 cm; umyvadlo), vchází se do ní z předsíně (šířka 152 cm, hloubka 226 cm; dveře šířka 70 cm).

Parkování

Parkovat je možné přímo u objektu na parkovišti. Parkovací místa pro držitele průkazu ZTP/P nejsou vyhrazena.

Fotodokumentace objektu ke stažení zde.

Více informací na: www.penzion-novopackesklepy.cz/nova-paka.php