Oslava 20 let Nadace dobré dílo sester sv.Karla Boromejského

Zástupci výboru občanského sdružení Život bez bariér přijali pozvání na oslavu 20. výročí založení Nadace dobré dílo sester sv. Karla Boromejského, která se konala dne 19.9.2013 v areálu Strahovského kláštera v Praze. Slavnostní odpoledne bylo zahájeno děkovnou mší svatou v bazilice Nanebevzetí Panny Marie, kterou odsloužil kardinál Dominik Duka, a pokračovalo společným setkáním v prostorách Zimního refektáře Strahovského kláštera Premonstrátů. Při této příležitosti mohl zakladatel sdružení p. Fučík poděkovat těmito slovy:

„Když mi od p. Staňka, místopředsedy správní rady Nadace Dobré dílo sester sv. Karla Boromejského, přišla pozvánka na oslavu 20 let nadace, řekl jsem: "Určitě jedeme a musíme vyrobit něco výjmečného, co by připomínalo toto výročí". Když jsem pak seděl nad kostkou surové keramické hlíny, byl jsem nešťasten, protože jsem nevěděl, jak do toho kousku hlíny vtěsnat 20 let práce, lásky a nezištné pomoci sester Boromejských a všech z nadace. Vždy, když  jsme na tom byli nejhůře, nám Nadace Dobré dílo pomohla, a mě tentokrát pomohli s výrobou dárku pro Boromejky naši zaměstnanci z chráněné dílny.  

Já toho ke svému životu moc nepotřebuji, ani peníze, ani barevnou televizi a v mém případě dokonce ani žádné boty, ale vím, že já i naši klienti se bez Nadace dobré dílo neobejdeme. Bez lidí z nadace a bez jejich pomoci by sdružení Život bez bariér nebylo schopno překonat ty nějtěžší momenty ve své dosavadní historii.

Moc děkuji všem, kteří pracují pro dobro ostatních, či pouze znají tři slova: Nadace Dobré dílo…… „

Štítky: