Poděkování firmě NWS, ZyXEL, Dell, ... a mnoha dalším.

,,Pane Fučík, to wifi jde teď nějak rychleji", slyším, potkajíc dnes v naší organizaci spokojeného spolupracovníka  "Ano, ano," pokyvuji a říkám si v duchu, co za tím vše je:

Ať spolupracovníci nebo uživatelé sociálních služeb, či kdokoli v Životě bez bariér, z.ú., z novopackého kláštera, každý prostě běžně denně používá v areálu dostupné počítače a internet. V normální firmě je dnes internet všude zcela normální, ale podívejme se, jak je to u nás v neziskovém týmu (většiny hendikepovaných), kde se sežene sotva na výplaty pracovníků v sociálních službách, natož na energie a natož prostředky na pořízení potřebného vybavení. Prostě sehnat ,,hotové" peníze na cokoli pro potřebné je, jak často rčím: ,,čím jsme větší, tím dál těžší". Tak například počítače, tiskárny, skenery, ....  fungují jen proto, že se našla firma, která nám je věnovala /ČSOB/ nebo zprostředkovala jejich dar /nadace Charty 77 - Konto Bariéry, Paraple/. Servery jsou jen proto, že se našla firma, která  nám je věnovala /Dell/. Počítačová síť jde proto, že se našla firma, která je nám doplnila o potřebné HW /a to ještě na ,,sekyru" :-))/ a namontovala, zprovoznila a udržuje v chodu /NWS.cz/. Internet jde proto, že se našla firma, která nám věnovala firewaly, switche, wifi přístupové body, atd./ZyXEL/. Serverovna "běží", protože se našla firma, co nám darovala rack ...  A tak bych mohl pokračovat dále a dále ... Nesmím opomenout práci našich údržbářů, přivezou potřebné, čistí hardware, vybílí dané prostory, namontují lišty, namontují kabely, našroubují na zdi všechny ty ,,elektro krabičky", nainstalují počítače, tiskárny, atd. atd., vše až po plně funkční jednotlivé pracovní a sociální pozice.

Děkujeme srdečně zejména firmě NWS za instalaci serverů a stálou dálkovou správu sítí, firmě ZyXel za dary potřebné techniky počítačové sítě a wifi, a děkujeme za vše všem ostatním!!

Naše práce je nyní stále online (cca 40 počítačů v 5 budovách). Například vykazování soc služeb na ministerstva, grantů donátorům, přenos informací v rámci projektů na rekonstrukci  objektů, přenos dat v rámci monitoringů sociálních fondů, dálková správa topení, kamer, dálkové odpočty energií, atd., práce zaměstnanců z domova, internet pro ubytované, atd, atd. Stačí nám par minut výpadku a hned víme, jak jsou naši ,,dárcovští dodavatelé" velmi důležití. Jen díky nim mohu na našich chodbách potkávat spokojené klienty a zaměstnance sociálních služeb, jako se mi stalo právě dnes. 

Děkuji vám všem. Josef Fučík, předseda ,,správné" rady, Život bez bariér, zapsaný ústav

Štítky: