POMÁHEJTE POHYBEM S NADACÍ ČEZ

Nadace ČEZ podpořila projekt "Jak motivovat klienty v práci" Života bez bariér, z.ú. cílem projektu je získat finanční prostředky na kurzy pro pracovnice sociálních služeb. Kurzy bude zajišťovat královéhradecký SKOK DO ŽIVOTA o.p.s.

Poskytování sociálních služeb patří ke stěžejním aktivitám organizace. K tomu, aby tyto služby byly kvalitní a pomohly klientům získat nezávislost a soběstačnost v běžném životě, se i pracovnice sociálních služeb potřebují vzdělávat. Kurzy efektivního tréninku dovedností pomohou pracovnicím v přímé péči při přípravě aktivit pro klienty, zpracování plánů činnosti pro klienty sociální rehabilitace a denního stacionáře (osoby s tělesným, mentálním a kombinovaným postižením). Kurzy vycházejí ze zkušeností lektorů s přímou prací s klienty s mentálním postižením a obsahují praktické návody a postupy, trénink jednotlivých dovedností a komunikace.

Projekt prospěje pracovnicím v přímé péči, které pracují s klienty se zdravotním postižením – 15 klientů denního stacionáře, 20 klientů sociální rehabilitace a získané informace a nové dovednosti budou mít pozitivní dopad na klienty služeb. Nepřímé pracovnice pak získají cenné podklady pro vedení služeb, přípravu projektů a administrativní výkony spojené s poskytováním sociálních služeb.

Život bez bariér byl s projektem zařazen do programu Pomáhej pohybem, díky kterému je pohybová aktivita veřejnosti převedena na body, které se se přičítají na konto projektu. Naším cílem je "vysportovat si " 20 000Kč, tj. 15 896 bodů.

JAK PODPOŘIT ŽIVOT BEZ BARIÉR? POHYBEM!

Nejdůležitější je si nainstalovat mobilní aplikaci EPP, která je k dispozici pro mobilní telefony používající Android, iOS nebo Windows Mobile a mít na telefonu k dispozici GPS. Aplikace je velice intuitivní a krok za krokem provede uživatele tím, jak zvolit aktivitu a jak načíst získané body a přidělit je vybrané organizaci.  Je možné si vybrat ze široké škály venkovních i vnitřních pohybových aktivit a opravdu každý krok se počítá. V nabídce je kromě chůze také běh, jízda na kole, bruslení, turistika, jízda na koni, pohyb na invalidním vozíku, chůze s kočárkem, jízda na koloběžce a další.

Jaro už klepe na dveře a tak se zaměstnanci i klienti Života bez bariér těší, že budou moci aktivní chvíle strávené venku v přírodě přeměnit na body pro organizaci. Věříme, že se k nám připojíte a pomůžete nám zkvalitnit péči o naše klienty! DĚKUJEME!

 

Štítky: 
PřílohaVelikost
PDF icon epp_dl-letak_zivot_bez_barier.pdf97.84 KB