Prodej výrobků chráněné dílny na Staročeské pouti v Prackově

Druhou zářijovou neděli jsme se vypravili do malebné vesničky Prackov pod Kozákovem, ležící na úpatí bájné hory Kozákov.
Přijali jsme vřelé pozvání Spolku přátel prackovské kapličky, abychom se stali přímými účastníky IX. Obnovenéprackovské staročeské pouti, pořádané k 100. výročí založení Kaple Panny Marie v Prackově.

A zážitek to byl opravdu nevšední.

Přivítala nás společnost velmi milých a ochotných místních obyvatel, kteří pro návštěvníky pouti připravili báječný program a skvělou atmosféru. Vedle prodejních stánků s řemeslnými a regionálními výrobky nechyběla nabídka výtečných domácích dobrot z kuchyně místních hospodyněk. Pro děti byl připraven starobylý dřevěný kolotoč a ty odvážnější mohly vyzkoušet jízdu na koních. Staré časy nám připomněl zvuk krásného dobového flašinetu.

Staročeská pouť byla zahájena nádhernou hudební produkcí manželů Lédlových z Turnova spolu se saxofonistou Josefem Žemličkou ze Sobotky.

Po pozdravech představitelů obce, kraje a senátu a pozdravech duchovníchnásledovala všemi napjatě očekávaná chvíle -  Mgr. Radek Jurnečka, arciděkan liberecký, slavnostně vysvětil nově odlitý zvon František.

Program byl zpestřen také humorným vystoupením Jilemnického spolku paní a dívek z Jilemnice. Pozdní odpoledne patřilo melodickým skladbám dechové kapely SlaKreBi BANDU. Pro více fotek se podívejte do naší fotogalerie zde

Děkujeme Spolku přátel prackovské kapličky za nádherně prožitý den a za možnost prezentovat výrobky naší chráněné dílny v tak milé a přátelské atmosféře.