Únor 2024 na sociální rehabilitaci

Jako každý měsíc i v únoru si naši uživatelé procvičovali své dovednosti a upevňovali návyky potřebné pro samostatný život. Úklid domácnosti, péče o kuchyňské spotřebiče, o pokojové rostliny, žehlení prádla, domácí rozpočet, finanční gramotnost, práce s PC a chytrými mobilními telefony.

V pátek 8. února se v ŽBB, z.ú. konala akce všech sociálních služeb "Masopustní rej masek". Užili jsme si krásný den plný společenské zábavy, tance, soutěží a bohatého občerstvení .
Ve čtvrtek14. února jsme společně oslavili svátek Valentýna. Vyrobili jsme si krásná přáníčka, nechyběly ani tanečky a zábava.

Pravidelně chodíme na procházky, jednu z nich jsme spojili s roznosem letáků na akci Života bez bariér z.ú. "Velikonoční jarmark a den otevřených dveří", který se koná 23. a 24. března 2024. Všichni jsou srdečně zváni!!!

Navštívili jsme naši chráněnou dílnu v ŽBB, z.ú.  Naši zaměstnanci nám předvedli navíjení osnovy pomocí tkací jehly. Tato metoda nám ulehčí práci s přípravou osnovy ke tkaní na stolním kolíkovém stavu, které se na sociální rehabilitaci věnujeme. Procvičujeme si jemnou motoriku i mozkové závity. Skládáme puzzle, tvoříme výrobky z různých materiálů, luštíme křížovky, osmisměrky, řešíme rébusy, kreslíme. Každý den aktualizujeme informace na naší nástěnce, povídáme si, zpíváme a muzicírujeme. Také jsme si zasadili drobná letničková semínka okrasných kytiček.
Ve čtvrtek 21. února se na Sociální rehabilitaci konal kurz „Dílna Tvořilka - háčkování“.
Pro uživatele jsme si připravili tvoření nejen pro radost, ale i praktické dovednosti potřebné pro běžný život. Zjistili jsme, že navléknutí nitě do jehly nemusí být vždy snadná záležitost. Přišití knoflíku se s trochou trpělivosti podařilo každému. Během kurzu jsme se posilnili připravenou bábovkou a voňavou kávou. Vyrobili jsme si také jednoduchý náramek. Z příze jsme uháčkovali řetízek, který jsme doplnili barevnými korálky. Dekorace pro radost byla naším dalším dílem. Plechovky opatřené nátěrem jsme ozdobili jarními motivy a ovázali uháčkovaným řetízkem z příze, zakončeným úhlednou mašlí. Během kurzu jsme si pěkně povídali, vzájemně si vypomáhali a na závěr se každý pochlubil svými výtvory.
Pověnovali jsme se našemu projektu "Panovníci v Čechách a jejich historie". Uživatelé vybrali Vladislava II. Za jeho vlády byl postaven nejstarší kamenný most v Českých zemích, který nesl název Juditin most.
Poslední středu v měsíci jsme se věnovali vaření. Uživatelé se rozhodli udělat pomazánku z vepřové konzervy. K tomu jsme využili suroviny, které naše organizace ŽBB, z.ú. získala od Potravinové banky Hradec Králové, z.s.